2024.03.28, Csütörtök
Elrajtolt a Föld körüli utazásra hívó balatoni élménypark kivitelezése
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Elrajtolt a Föld körüli utazásra hívó balatoni élménypark kivitelezése

magyarepitok.hu

2020.09.30. 12:01

A családi élménypark a KÉSZ munkájával jön létre, tematikája a 80 nap alatt a föld körül című rajzfilmsorozatra épül.

Hirdetés

Szántódon kedden megtartották az ünnepélyes alapkőletételt a BalaLand FamilyPark nevű élményparkban. A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. kivitelezésében mintegy 5,5 hektáros területen, a Balaton közvetlen közelében valósul meg a tematikus játékelemeket bemutató élménypark.

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu


A létesítmény a „80 Nap Alatt a Föld Körül Willy Foggal” című rajzfilmsorozat utazási helyszíneit mutatja majd be, egy egész évben nyitva tartó fedett játszóház és családi élményfürdő lesz. A beruházás részben a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, a kormány projektfinanszírozásával jön létre.


Közel 600 főt tud majd befogadni

Ahogy a projekt korábban megjelent közbeszerzéséből is kiderült, a beruházás 5,9 milliárd forintos szerződéses értékkel bír. A park 596 fő befogadására lesz alkalmas, többek között szabadidős, rendezvény és sport tevékenységek lebonyolítását is szolgálja.

A közbeszerzési adatok szerint az élménypark területén többek közt egy multifunkciós sportpálya, egy strandröplabda pálya, egy teqball pálya és egy Beach Bár is kiépül.

Ahogy az a képeken is látszik, a létesítmény egy átfogó beruházásnak a része, melyben az élménypark mellett a 112 luxus apartmanból álló Balaland Residence és az ötcsillagos, 109 szobás Balaland Family Hotel is felépült a Grabarics Kft. kivitelezésben.

Galéria

Helyi hírekSzántódélményparkGrabarics Kft.KÉSZ Csoport