2020.09.22, Kedd

Hirdetés

Felújították a Magyar Vöröskereszt balatonlellei üdülőjét
Illusztráció: pixabay.com

Felújították a Magyar Vöröskereszt balatonlellei üdülőjét

Magyar Vöröskereszt

2020.09.15. 09:43

Az épület felújítását a meglévő aljzat felbontása, ezt követően annak víz- és hőszigetelése, új burkolatok készítése, valamint tisztasági festés tette teljessé.

Hirdetés

A több mint 40 évvel ezelőtt épült nyaraló pár évvel korábban azért került bezárásra, mert életveszélyessé vált, ezért is volt hatalmas segítség, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), kifejezetten karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztésére kiírt támogatásának összegéből teljes felújítási és modernizálási munkálatok kerülhettek megvalósításra a gyermekek üdültetését is biztosító ingatlanban - derül ki a Magyar Vöröskereszt közleményéből.

 

Teljes felújításon esett át az épület

Az egész épület homlokzati nyílászáróit kicserélték. Az ablakokat redőnyökkel látták el és nyílászárókat építettek be. Az épület fűtési rendszere gazdaságtalan volt, emiatt a kazán berendezés, radiátorok, szerelvények és vezetékek teljes komplett rendszerét is ki kellett cserélni. Az épület homlokzatát hőszigeteléssel és vékony vakolat réteggel látták el. Az elektromos hálózat működtetése életveszélyes volt, a régi, elavult rendszert elbontották, helyette korszerű vezetékek, szerelvények, lámpatestek, berendezések alkalmazásával új hálózat épült ki.

A komfortérzet növelése érdekében a szobákban és közösségi terekben klímaberendezéseket telepítettek. A tetőn, több helyen beázás nyomai voltak láthatóak, így annak feltárása és javítása vált szükségessé, valamint a szarufák között hőszigetelő réteg került elhelyezésre. Az épület felújítását a meglévő aljzat felbontása, ezt követően annak víz- és hőszigetelése, új burkolatok készítése, valamint tisztasági festés tette teljessé.

 

Az üdülő udvara is megújult

A telken található kerti építményeket (kerékpártároló, zuhanyzó, bográcsozó hely) elbontották és új játszótéri, valamint szabadidős eszközök kerültek elhelyezésre. A közlekedés elősegítése érdekében az udvaron térkő burkolatú járda került kialakításra.

Szintén ez a projekt tette lehetővé, hogy az épület teljesen új és kényelmes bútorzatot, valamint szórakoztató és irodatechnikai felszereléseket kapjon, amivel a táborok, értekezletek és képzések megvalósítása is magas színvonalon történhet.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

Helyi hírekMagyar VöröskeresztBalatonlellebalatoni üdülőépületfelújításEmberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)