2020.12.04, Péntek

Hirdetés

Gyorsforgalmi útszakasszal gazdagodott a Balaton térsége
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Gyorsforgalmi útszakasszal gazdagodott a Balaton térsége

magyarepitok.hu

2020.10.23. 08:00

Az M76-os keleti szakszának projektje a Strabag kivitelezésében, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és az UVATERV Út- és Vasúttervező Zrt. tervezésében valósult meg.

Hirdetés

Átadták az M76-os autóút Balatonszentgyörgy - M7 autópálya közötti szakaszát. A vonal közel 6 kilométer hosszan 2x2 sávban valósult meg – derült ki a helyszíni ünnepélyes átadón.

A beruházás közel 22 milliárd ft-ból a Strabag kivitelezésében, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és az UVATERV Út- és Vasúttervező Zrt. tervezésében valósult meg.

A projektben létrejött továbbá:

  • 1 körforgalmú csomópont az M7 autópálya Holládi csomópontjánál, gyalogos és kerékpáros átvezetéssel,
  • egy fel-és lehajtó ág a Téglagyári csomópontnál,
  • valamint megvalósult a Balatonszentgyörgyi csomópont és a 7501 jelű út kereszteződésének megújítása is a 76-os számú főút hoz történő csatlakozással.

1,5 kilométer hosszan egy kerékpárút korrekciót is elvégeztek

Mindezek mellett egy felüljárót is kialakítottak a szakemberek a 7501 jelű út, a Máv Budapest-Nagykanizsa és Balatonszentgyörgy-Tapolca- Ukk vasútvonalak, 76-os számú főút és a kerékpárút korrekciója felett.

Továbbá két vadátjáró mellett, egy aluljárót is kiépítettek a 75 101 jelű út korrekciója alatt, illetve 1,5 km hosszan kerékpárút korrekció is megvalósult.

Az átadott szakaszon a tervezett sebesség 110 km/h.

Ahogy azt már korábban megírtuk a 76-os számú főút Alsónémetapáti Kertészház Vendéglő - Zalaegerszeg Cserlapi csomópont közötti szakasz másfél kilométeren 2020 szeptember 24-én adták át. Jelenleg pedig kivitelezés alatt áll az M76-os Fenékpuszta (Keszthely) – Balatonszentgyörgy - M7 autópálya közötti része.

A közel 3 km-es szakasz várható átadása 2022 első negyed éve.

 

Galéria

Helyi hírekútépítésM7-es autópályaStrabagBalatonszentgyörgyNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)M76-os