2024.04.19, Péntek
Somogy megyét is eléri az időseket segítő könyvgyűjtő mozgalom
illusztráció - pixabay

Somogy megyét is eléri az időseket segítő könyvgyűjtő mozgalom

Magyar Hírlap

2020.12.11. 07:12

A begyűjtött példányokat átválogatják, fertőtlenítik, bedobozolva néhány hétig pihentetik, utána kerülnek ki a megyei szociális otthonokba.

Hirdetés

Sikeres volt a Mozgó Könyvek adománygyűjtési kampánya - adta hírül a Magyar Hírlap. 

A civil szervezet a járvány első időszakában döntött úgy, hogy online elérhetővé teszi könyveit, köztük ingyenes példányokat is, hogy otthonmaradásra ösztönözzék az embereket. Erre figyelt fel több fővárosi önkormányzat is, akik azt javasolták, ezekből az ingyenes könyvekből juttassanak el adományokat időseket ellátó szociális otthonokba, hiszen ők azok, akik leginkább veszélyeztetettek mind a vírus, mind a bezártság okozta magányosság miatt. A programot Kulturális Táplálék Gyűjtésnek nevezték el.

Elsőként Baranya, Somogy, Tolna és Fejér megyében indítanak lakossági könyvgyűjtést. Az ott gyűjtött példányokat átválogatják, fertőtlenítik, bedobozolva néhány hétig pihentetik, utána kerülnek ki a megyei szociális otthonokba. Reményeik szerint még decemberben megkezdik a program előkészítését. Az adománygyűjtések pontos időpontjáért érdemes figyelni a Mozgó Könyvek Facebook-oldalát és honlapját is.

Helyi hírekadománykönyv