2024.05.20, Hétfő

adomány

Digitális eszközöket kaptak rászorulók a Vöröskereszt és a Yettel közös programjában

2022.12.14

Országos hírek

Idén tizenhat millió forint értékben jutottak digitális eszközökhöz rászorulók a Magyar Vöröskereszt és a Yettel mobilszolgáltató által közösen indított felzárkóztatási alapból - tájékoztatta a kezdeményezés kommunikációjával megbízott ügynökség szerdán az MTI-t.

Egy doboznyi szeretet Somogyból

2021.12.18

Helyi hírek

Idén több mint 300 karácsonyi cipősdobozt készítettek a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai, melyeket karácsonyig el is juttatnak a rászoruló gyermekeknek.

Fenntarthatósági Napot tartottak a SIÓ-Eckesnél

2021.10.12

Helyi hírek

Fenntarthatósági Napon vettek részt Magyarország piacvezető gyümölcslégyártójának munkatársai. A cél, hogy a munkatársak jobban megismerjék a vállalat fenntarthatósággal kapcsolatos törekvéseit.

Ismét megmutatták nagylelkűségüket a somogyi gazdák

2019.10.04

Aktuális

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) idén minden eddiginél szélesebb körben indította el országosan a Magyarok Kenyere Program 15 millió búzaszem jótékonysági akciót. Somogyban mintegy 25 tonna gabonát sikerült összegyűjteni az adakozó szándékú gazdák segítségével.

Minden második ember adakozott az idén egy felmérés szerint

2018.12.23

Minden második ember adakozott az idén, közülük a legtöbben pénzt és ruhaneműt adtak a rászorulóknak, a UPC Direct reprezentatív karácsonyi felmérése szerint a magyarok inkább adakoznak alapítványoknak, mint az utcán.

Japán dobegyüttes ad jótékonysági koncertet Siófokon

2017.12.04

A HONO-O-DAIKO japán dobegyüttes ad jótékonysági koncertet a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében december 6- án, szerdán 17.00 órától.

Csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

2022.02.08

Országos hírek

Tavaly többen és többet adakoztak a postákon elhelyezett perselyekbe, így csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Magyar Posta Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a társaság és a segélyszervezet együttműködése idén is folytatódik - tudatta a Magyar Posta Zrt.

Mélyszegénységben élő gyerekeknek gyűjt az evangélikus egyház

2021.12.07

Országos hírek

Az evangélikus egyház - csatlakozva az akcióhoz - országos gyűjtést hirdet az ötletadó, mélyszegénységben élő nagycserkeszi és olcsvai gyerekek javára.

Somogy megyét is eléri az időseket segítő könyvgyűjtő mozgalom

2020.12.11

Helyi hírek

A begyűjtött példányokat átválogatják, fertőtlenítik, bedobozolva néhány hétig pihentetik, utána kerülnek ki a megyei szociális otthonokba.

Cukorbeteg gyerekek táborozhatnak civilek adományából

2019.08.05

Aktuális

A közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő műsorában összegyűlt adományoknak köszönhetően cukorbeteg gyerekek táborozhatnak országszerte - mondta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalára szombaton felkerült videóban.

Festményeket adományozott a helyi gimnáziumnak a fonyódi Szikla Egyesület

2018.05.31

A fonyódi székhelyű Szikla Alap a Művészetért Egyesületet azzal a céllal alakult 2016-ban a kultúrát és művészeteket kedvelő és művelő magányszemélyek közreműködésével, hogy összehangolt és szervezett formában próbáljanak meg tenni a művészet reménytelen vergődése ellen, hogy az emberi kultúra szakrális forrásokból táplálkozva, ismét méltó helyére kerüljön.

Nemcsak ajándékoztak, gyűjtöttek is a Mikulás-hajón Siófokon és Balatonfüreden

2017.12.04

Mikulás-gyerekhajóval várta a Balatoni Hajózási Zrt. a legkisebbeket Balatonfüreden és Siófokon. A hajózási társaság dolgozói és az utasok adományokat is gyűjtöttek, a Mikulásgyár képviselőinek adták át, akik eljuttatják a rászorulóknak.