2024.04.26, Péntek
Kupakgyűjtő szív Fonyódon
illusztráció - pixabay

Kupakgyűjtő szív Fonyódon

fonyod.hu

2021.04.30. 10:00

A kupakok olyan szervezetekhez kerülnek, amelyek beteg gyerekek gyógyításának támogatását vállalták fel.

Hirdetés

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fonyódi csoportjának tevékenysége nem mindig látványos (legtöbbször anonim módon, a háttérben zajlik az önkéntes munka), de most egy igazán jól látható, nagy piros szív került a csoport jóvoltából Fonyódra – olvasható a város honlapján.

A fémből készült, szív alakú gyűjtőedény a Coop élelmiszerbolt mellett található (Fő utca 12.) és műanyag kupakok gyűjtésére szolgál.

Neumajer Juditnak, a máltai csoport egyik alapítótagjának ötlete volt, hogy a „kicsiben”, már több mint 17 éve folytatott kupakgyűjtést szélesebb körben ki lehetne terjeszteni egy gyűjtőszív segítségével, amely már sok településen megtalálható országszerte.

A kupakgyűjtő kivitelezését a csömöri Hunsteel Zrt. vállalta; az alapanyagot, a készítését és a Fonyódra szállítását is felajánlásként, térítésmentesen biztosították. Igazi összefogás eredményeképpen a szív felállításában a Balatoni Vasúti Régió - Fonyód Polgárőr Egyesület két tagja segített, magát a helyszínt pedig a Mecsek Füszért bocsájtotta rendelkezésünkre.

A gyűjtőből a kupakok a fonyódi önkéntesek közvetítésével olyan szervezetekhez kerülnek, amelyek beteg gyerekek gyógyításának támogatását vállalták fel, ezeknél a szervezeteknél összegződik az összegyűjtött kupakmennyiség, amit aztán hulladékfeldolgozó cégek vásárolnak fel.

A felvásárlási összeg nagysága a kupakok mennyiségével arányosan nő, de így, közösen gyűjtve egy kis zacskónyi műanyag kupak is nagy hozzájárulás lehet egy gyógykezeléshez!

A jótékonysági akcióról bővebb részletek a város oldalán olvashatók.

Helyi hírekFonyódMagyar Máltai Szeretetszolgálatkupakgyűjtés