2021.08.04, Szerda
Kilátót építenek és turistaútvonalat fejlesztenek Somogyban
illusztráció - pixabay

Kilátót építenek és turistaútvonalat fejlesztenek Somogyban

MTI

2021.06.14. 09:57

A négyszintes, tizenkét méter magas kilátóról a Balaton látképe tárul fel a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.

Hirdetés

Kilátó építésével, faszerkezetű híd felújításával, valamint gyalogos turistaútvonal fejlesztésével növelik Balatonberény, Kaposvár és Kereki turisztikai vonzerejét; az ez év végéig tartó beruházásra mintegy 215 millió forintot költenek - tájékoztatott a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.

Közleményükben azt írták: a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG alkotta konzorcium a Somogy bejárható varázsa elnevezésű, európai uniós támogatást élvező projekt részeként négyszintes, tizenkét méter magas kilátót építtet a balatonberényi főút mentén, ahonnan a Balaton látképe tárul fel a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.

Kaposváron, a Deseda tónál megújul az arborétumba vezető faszerkezetű híd, Kerekiben pihenőterasz és látogatójárda létesül a dél-balatoni térség egyetlen megmaradt kővára, az országos műemlékvédelem alatt álló, 700 éves Fehérkő várának biztonságos megközelítésére, a Kereki-Kőröshegy panoráma bemutatására.

Jelezték, hogy a vár a munkálatok miatt június 15. és december 17. között nem látogatható.

A beruházók bíznak abban, hogy a projekt olyan, egymással összefüggő turisztikai élményeket nyújt, amelyek nemcsak a forgalom növeléséhez, hanem a szezon meghosszabbításához is hozzájárulnak.

Helyi hírekKaposvárkilátókBalatonberényMagyar Turisztikai ÜgynökségSEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.