2024.04.19, Péntek
Somogyi és zalai települések is jól járnak a Szabadics Zrt. munkájával

Somogyi és zalai települések is jól járnak a Szabadics Zrt. munkájával

magyarepitok.hu

2021.07.04. 08:10

Jelentős ivóvízminőség-javítási projektet valósít meg a helybeli kötődésű cég.

Hirdetés

Fontos infrastrukturális projekt indulhat el a Délnyugat-Dunántúlon: eredményt hirdetett a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) egy ivővízminőség-javító programjában. A 2,98 milliárd forint értékű fejlesztésre a Szabadics Zrt. adta be a nyertes ajánlatot, a projekt uniós támogatással indul el - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A fejlesztés során több somogyi és zalai településen is dolgoznak majd. Többek között:

  • Hedrehelyen a vízműtelep régi kútjait lezárják és helyükre újakat alakítanak ki, felújítják a telep eddig használt épületét, új technológiai tömböt húznak fel és felújítják a víztornyot is.
  • Zalabaksán a működő három kútból egyet lezárnak és egy új, 280 méter mély kutat fúrnak, illetve szintén építenek egy új technológiai épületet.
  • Vízváron vízkiviteli, valamint vízkezelő-vízelosztó műveket is építenek.
  • Bázakerettyén a tisztavíztározót szelepeit cserélik, új nyersvízmedencét építenek és a meglevő kutak gépeit is fejlesztik.
  • Belegen szintén dolgoznak a tisztavíztározón, illetve két új kutat is fúrnak.

Mind az öt fő helyszínen és a hozzájuk közeli települések közül több helyen is vízvezeték-hálózatokat rekonstruálnak, tisztítanak vagy éppen építenek ki még a projektsorozat keretében, illetve más munkákat is ellátnak még.

Helyi hírekSzabadics Zrt.ivóvízHedrehelyZalabaksaVízvárBázakerettyeBeleg