2024.03.19, Kedd
Vasárnaponként újabb emeletes vonat áll forgalomba a Balaton déli partján
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Vasárnaponként újabb emeletes vonat áll forgalomba a Balaton déli partján

MTI

2021.08.04. 09:49

Az expresszvonat Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó, Balatonföldvár, Zamárdi, Siófok, Szabadisóstó, Balatonaliga, Székesfehérvár és Kelenföld állomásokon megállva, 19:44-kor érkezik Kőbánya-Kispestre.

Hirdetés

A balatoni utasforgalom jobb kiszolgálása érdekében újabb KISS emeletes motorvonatot állít forgalomba a MÁV-Start; a Panoráma expressz vasárnaponként közlekedik Fonyód és Kőbánya-Kispest között.

A vállalat azt közölte, a már ismert Jégmadár és Napfürdő expresszvonat mellett - egész augusztusban - vasárnaponként fog közlekedni a Panoráma expressz, amely 16:57-kor indul Fonyódról, KISS emeletes motorvonattal. Az expresszvonat Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó, Balatonföldvár, Zamárdi, Siófok, Szabadisóstó, Balatonaliga, Székesfehérvár és Kelenföld állomásokon megállva, 19:44-kor érkezik Kőbánya-Kispestre. A vonatot a többi expresszvonathoz hasonlóan díjmentes helyjeggyel lehet igénybe venni, és a kerékpáros helybiztosítás is kötelező. A vonaton 12 kerékpár szállítására van lehetőség.

Az új Panoráma expresszvonat indításán kívül, a folyamatosan és intenzíven növekvő utasforgalom kiszolgálása érdekében, hétvégente a legnagyobb utasforgalmú Balaton IC vonatok a korábbi nyolc helyett kilenc kocsival közlekednek, továbbá a Kelet-Magyarországról közlekedő balatoni Aranypart és Ezüstpart expresszvonatok szerelvényeinek kapacitása is bővül - tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében a MÁV-Start.

Helyi hírekBalatondéli partvonatközlekedésMÁV Start Zrt