2024.04.18, Csütörtök
Több korosztályt is megszólítana bemutatóival a veszprémi Kabóca Bábszínház
Illusztráció: unsplash.com

Több korosztályt is megszólítana bemutatóival a veszprémi Kabóca Bábszínház

MTI

2021.09.19. 08:00

Egész évben színes produkciókkal várja a bábszínház az érdeklődőket.

Hirdetés

Több korosztályt is megszólítana a szezonban bemutatóival a veszprémi Kabóca Bábszínház - adta ki közleményben a társulat művészeti titkára pénteken.

Sipos Tekla elmondta: szeptemberben két új Rumi László által rendezett produkciót mutatnak be, előbb Nyakigláb artisták a porondon címűt, majd Mesecirkusz címmel egy óvodásoknak szóló előadást. Ezután a szombathelyi Weöres Sándor Színházzal és a Mesebolt Bábszínházzal közösen állítanak színpadra egy, Patrick Ness Szólít a szörny című regénye alapján Vidovszky György által írt és rendezett, az iskolai zaklatásokat középpontba állító darabot.

Ennek célcsoportja a középiskolás korosztály lesz, és Veszprémben november elején, drámafoglalkozással egybekötve láthatják a fiatalok. Szintén ősszel mutatják be a Hamupipőkét Sramó Gábor rendezésében, melynek bábszínházi adaptációját Szántó Viktória írta. Az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak szóló darabot a klasszikus formában, kesztyűbábokkal játszva állítják színpadra.

A jövő évben is izgalmas előadásokkal várják a gyermekeket és felnőtteket egyaránt 

A jövő év egy grandiózus előadással, Katona József Bánk Bánjával kezdődik, melyet a Veszprémi Petőfi Színházzal és a temesvári Csiky Gergely Színházzal koprodukcióban készít a Kabóca. A darabot Markó Róbert rendezi, és a Latinovits-Bujtor Játékszínben láthatja majd a közönség. Tavasszal még a Sárkányölő Fiorentinosz című darabot is bemutatják Rumi László rendezésében, melyet az Otthon című babaszínházi produkció követ Bartal Kiss Rita rendezésében. Az évad végén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködve egy gasztroszínházi előadással is készülnek szintén Rumi László rendezésében.

Sipos Tekla arról is beszélt:

folytatódik a Papa-Mama-Gyerekek program, melyekre ismert - A széttáncolt cipellők, A kis hableány, A kis gömböc, Vitéz László, A szőrdisznyócska - darabokat hívtak meg vendégjátékként. A felnőtteket az áprilisra tervezett Mesefesztiválon Góbi Rita, illetve a KL Színház az elmúlást középpontba állító előadásaival szeretnék megszólítani.

Emellett műsoron tartják tavalyi bemutatóikat, valamint a Bánk bán hosszú próbáinak időszakában a kolozsvári bábszínház is vendégszerepel Veszprémben a Brémai muzsikusok című darabbal. Szeptember végén háromnapos nemzetközi workshopot is tartanak Veszprémben. A Global roots Erasmus+ program első személyes találkozóján öt ország - Svédország, Dánia, Hollandia, Németország és Magyarország - hét intézménye oszthatja meg tapasztalatait az edukáció, a művészet és a fenntarthatóság témájában - jelentette be a művészeti titkár. Sipos Tekla elmondta: idén Gidófalvi Imola Marosvásárhelyről csatlakozott a Kabóca társulatához.

Helyi hírekbábszínházelőadásVeszprém