2024.03.29, Péntek
A MOL többmilliárdos beruházással bővítette csurgói telephelyét
Kép: mol.hu

A MOL többmilliárdos beruházással bővítette csurgói telephelyét

MTI

2021.10.20. 14:01

A Mol elkötelezte magát a hatékonyabb és fenntarthatóbb működés mellett, a csurgói beruházás jól illeszkedik a karbonsemlegességi céljaihoz, továbbá hozzájárul a térség lakosságát érő zaj- és egyéb környezeti hatások mérsékléséhez

Hirdetés

Bővítette csurgói telephelyét a Mol; a 9 milliárd forintos beruházás a környezetterhelés csökkentését szolgálja - tájékoztatott róla a cégcsoport kedden.

Közleményükben azt írták:

a két évig tartó fejlesztésnek köszönhetően megépült Magyarország legmagasabb, 28 méteres, 15 ezer köbméteres kőolajtartálya, így a környéken felszínre hozott kőolajat tartályautók helyett az Adria vezetéken keresztül szállítják a százhalombattai Dunai Finomítóba.

Hozzátették, a Mol az Adria kőolajvezeték használatával évente több mint 15 ezer tankautó fuvart vált ki, és mintegy 7 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást szüntet meg.

A Mol elkötelezte magát a hatékonyabb és fenntarthatóbb működés mellett, a csurgói beruházás jól illeszkedik a karbonsemlegességi céljaihoz, továbbá hozzájárul a térség lakosságát érő zaj- és egyéb környezeti hatások mérsékléséhez - idézte a közlemény Zsótér Csabát, a Mol-csoport ellátás & trading igazgatóját.

 

Több mint 85 éves tapasztalattap rendelkezik a cég

Kitértek rá, hogy a budapesti központú, integrált, nemzetközi olaj-, gáz, petrolkémiai és fogyasztói kiskereskedelmi vállalatcsoport több mint 30 országban van jelen és 25 ezer munkavállalót alkalmaz.
A Mol-csoport 3 finomítót és 2 petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata mintegy 2 ezer töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában - jegyezték meg.

Kiemelték: kutatási és termelési tevékenységüket több mint 85 éves szénhidrogén-ipari és több mint 30 éves szén-dioxid besajtolási tapasztalat is segíti. Jelezték, hogy a Mol jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel.

"A Mol elkötelezett amellett, hogy a hagyományos fosszilis tüzelőanyag-alapú tevékenységeit alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható üzleti modellé alakítsa át, és arra törekszik, hogy 2050-re karbonsemleges legyen, miközben alakítja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaságot Kelet-Közép Európában"

- olvasható a közleményben.

Helyi hírekMolCsurgóüzemfejlesztéstelephely