2022.07.04, Hétfő
Meghosszabbították a lakossági napelemes pályázat beadási határidejét
Illusztráció/pixabay.com

Meghosszabbították a lakossági napelemes pályázat beadási határidejét

MTI

2021.12.24. 10:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a nagy érdeklődés miatt döntött így.

Hirdetés

Húsz nappal meghosszabbodik a lakossági napelemes pályázatok beadási határideje – a lehetőség óriási érdeklődést váltott ki. A különböző megyékben ütemezetten nyílt meg a pályázati lehetőség.

Somogy megye a második szakaszhoz tartozik Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyével együtt. Itt december 13-tól kezdve lehetett benyújtani az igényeket és január 23-ára tolták ki a határidőt.

A pályázatok benyújtásának sorrendje nem számít, ugyanis minden, határidőn belül benyújtott kérelem elbírálásra kerül. A jövedelmi feltételeket teljesítő pályázók egy objektív rendszer alapján kapnak pontszámot, amely előnyben részesíti a gyermeket nevelőket és a fejlesztendő járásokban élőket.

A benyújtás feltétele az előzetes kivitelezői megállapodás megkötése valamelyik regisztrált vállalkozóval, ez azonban nem jelenti automatikusan a támogatási kérelem kedvező elbírálását. A pályázat forrásait a kormány a hazai költségvetés terhére teljes mértékben előfinanszírozza és biztosítja.

A magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében megvalósuló pályázatnak köszönhetően akár 35 ezer család rezsiterhei csökkenhetnek. A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint - áll a közleményben.

   

Helyi hírekSomogy megyenapelempályázat