2024.04.19, Péntek
Jellegét tekintve hazánkban elsőnek számító bíróság nyílt Balatonfüreden
Illusztráció: unsplash.com

Jellegét tekintve hazánkban elsőnek számító bíróság nyílt Balatonfüreden

balatonfüred.hu

2022.01.09. 09:00

Megnyílt a bíróság Balatonfüreden. Az ország első törvénykezési helye ideiglenesen a piros iskolában működik, egy év múlva azonban átköltözik a végleges helyére, a Kossuth utcában jelenleg is épülő intézménybe.

Hirdetés

Két-két tárgyalótermet és ügyfélvárót, valamint dolgozószobákat, meghallgatási helyiséget alakítottak ki az új törvénykezési helyen, amely jellegét tekintve az ország első ilyen jogi intézménye. A cél az, hogy az igazságszolgáltatás elérését a lehető legközelebb hozzák az állampolgárokhoz - számolt be róla a  balatonfüred.hu.

A lap tájékoztatásából kiderül,

a füredi bíróságon az ügyfelek minden olyan szolgáltatást elérnek, amiket a járásbíróság székhelyén nyújt. Az ügyfelek iratokat adhatnak be személyesen, betekinthetnek bírósági ügyekbe, sőt szóban is kezdeményezhetnek beadványokat az úgynevezett ügyfélsegítő napokon.

Hozzátették: polgári és gazdasági ügyekben tartanak itt tárgyalásokat, de büntető és szabálysértési ügyekben is eljárnak, ha a sértett vagy a felperes tényleges tartózkodási helye a balatonfüredi járás területén van.

Az Arácsi út 2. szám alatt működő intézmény nem önálló bíróság, hanem a Veszprémi Járásbíróság szervezeti egysége.

Az ügyfélsegítő nap minden hétfőn 8-11.30 és 13-15 óra között érhető el.
A kezelő aliroda hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 8-11 óra-, szerda 8-11.30 és 12.30-15.00 óra között érhető el.

A cikk teljes szövege a balatonfured.hu oldalán olvasható.

Helyi hírekBalatonfüredbíróság