2024.04.19, Péntek
Több mint 14 milliárd forintból fejlesztik a marcali Szaplonczay Manó kórházat
Illusztráció - Pixabay

Több mint 14 milliárd forintból fejlesztik a marcali Szaplonczay Manó kórházat

MTI

2022.03.28. 17:41

Egy évvel ezelőtt készült el az a fejlesztési terv, amely a következő évtizedekre rendezi a kórház sorsát.

Hirdetés

Csaknem 15 milliárd forintból fejlesztik a Szaplonczay Manó Marcali Kórházat, amely idén januártól önállóan működik. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, egy évvel ezelőtt készült el az a fejlesztési terv, amely a következő évtizedekre rendezi a kórház sorsát. Az elmúlt években a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház tagkórházaként működő marcali intézményben 9,4 milliárd forintból építészeti átalakításokat végeznek, rendbe teszik a kórház és a kastély épületét, és egy új épületszárnnyal bővül a kórház.

Ezen kívül informatikai és orvosi berendezésekre, fejlesztésekre további 2,2 milliárd forintot fordítanak - ismertette a miniszter. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a marcali kórház történetében "soha nem tapasztalt fejlesztés" valósul meg a csaknem 15 milliárd forintos beruházással. Megújul a kastélyépület, egy 2500 négyzetméteres új szárny és közforgalmú gyógyszertár is épül, diagnosztikai, orvostechnikai és informatikai eszközöket vásárolnak - ismertette.

Móring József Attila hozzátette: a fejlesztési forrás kétmilliárd forint értékben az ott dolgozók bérköltségeit is tartalmazza. A kormánypárti képviselőjelölt megemlítette azt is, hogy a somogyi egészségügyi fejlesztési program része egy diagnosztikai ellátásra alkalmas szűrőbusz üzembe helyezése is, 500 millió forintért.

Helyi hírekMarcali Somogy megyekórházfelújításkórház