2024.03.19, Kedd
 ZamJam - új nyári fesztivál Zamárdiban
Illusztráció/pexels.com

 ZamJam - új nyári fesztivál Zamárdiban

MTI

2022.03.27. 10:00

A zenés-gasztronómiai rendezvényt július végére tervezik.

Hirdetés

A Kool and the Gang, Shaggy és Geszti Péter is fellép a MOL Nagyon Balaton új eseményén, a ZamJam fesztiválon, amelyet július 28-tól 31-ig rendeznek Zamárdiban.

A ZamJam Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal - közölték a szervezők az MTI-vel. A butik méretű és Zamárdi több pontját érintő ingyenes fesztivál fő helyszínére, a vízparti térre naponta néhány ezer vendéget várnak. 

A MOL Nagyon Balaton színpadon a nyitónapon, július 29-én a Kool and the Gang a fő fellépő. A dzsessz, a funk, az R&B és a pop elemeit vegyítő együttes 1964 óta létezik, a hetvenes években lett világhírű. Előttük Szikora Róbert vezetésével az idén 40 éves R-Go játszik. Másnap Geszti Funky címmel Geszti Péter Váczi Eszterrel és a Jazz+Az fúvósaival kiegészülve játszik Rapülők-, Jazz+Az- és Gringó Sztár-slágereket, előtte Charlie koncertezik. A záró napon először a Random Trip csapata zenél Dés Lászlóval, Péterffy Lilivel, Berkes Olivérrel és Nagy Kristóffal. Őket az osztrák roma-jazz-elektro csapat, a Deladap követi, a végén pedig a többszörös Grammy-díjas slágergyáros, az amerikai-jamaicai származású Shaggy zárja a ZamJam-et.   

Napközben a vízparti MOL Nagyon Balaton Teraszon naponta más-más séf gondoskodik a kulináris élményekről, a Budapest Jazz Club pedig a helyhez leginkább illő koncertekkel várja a közönséget. Fellép a Micheller Myrtill és Pintér Tibor Duo, a Sárik Péter Trió feat. Berki Tamás, az Orbay Lilla Quintet, a Pocsai Kriszta Quartet, az Oláh Krisztián Quartet és a Szőke Nikoletta Quartet. Az esti órákban a hely rezidens dj-i állnak színpadra.

A kőhegyi Kilátó Terasz kertjében is lesz délutánonként egy-egy koncert: az első este Little G Weevil, másnap Lovasi András, szombaton pedig Járai Márk lép fel Cseh Tamás-estjével. A fesztiválon bemutatják a Best of Balaton idei győzteseit - a 2021-ben indult produkció a Balatonhoz erősen kötődő művészek és celebek személyes ajánlása alapján idén húsz témára irányítja a közönség figyelmét. A helyszínen a legjobb balatoni borászatok és éttermek kínálatából lehet válogatni.

A Líra Irodalmi Terasz könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, közönségtalálkozóval, felolvasásokkal várja a vendégeket Zamárdiban, délutánonként ismert szerzők legfrissebb köteteivel beszélgetésekre várják az irodalom szerelmeseit. Július 30-án szombaton a WAMP kortárs dizájn vásár közreműködésével magyar tervezők termékeit lehet megvásárolni.

"A ZamJam három napjára szeretnénk ünnepi díszbe öltöztetni Zamárdit, kinyitni a teraszokat és egy a régióban hiánypótló programmal megajándékozni a közönséget" - idézte a közlemény Csákovics Gyulát, Zamárdi polgármesterét.

Helyi hírek Zamárdifesztiválzenegasztronómia