2024.04.26, Péntek
Férfi röplabda Extraliga - Kaposvári és PSE-előny az elődöntőben
Illusztráció: unsplash.com

Férfi röplabda Extraliga - Kaposvári és PSE-előny az elődöntőben

MTI

2022.04.02. 10:00

A Kaposvár és a Pénzügyőr is 3-2-re nyert házigazdaként a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén.

Hirdetés

A kaposvári összecsapás első felvonásában szinte végig a Magyar Kupa-ezüstérmes Kazincbarcika vezetett, de a somogyiak javuló blokkteljesítményüknek köszönhetően fordítani tudtak. A második szett jó ideig hasonló forgatókönyv szerint alakult, de a kaposváriak ezúttal hiába dolgozták le hátrányukat, a lengyel Lukasz Ciupa és a magyar válogatott Blázsovics Péter vezette barcikaiak Bibók Balázs ponterős játékának is köszönhetően egalizáltak.

A vendégek egyenlítését követő játszmában újfent a VRCK irányított, Bibók és a brazil Rodrigo Moraes jó akciói mellett a somogyiak rengeteg "ingyenponttal" segítették vendégüket. Az argentin Ruben Wolochin edzette kaposváriak a hajrához közeledve csökkentették hibáik számát, így fordítottak (16-19-ről lett 21-20), de az utolsó labdamenetekben újra a Vegyész volt pontosabb.

A negyedik szett elején egymást követték a ki nem kényszerített kazincbarcikai rontások, és bár a VRCK-nak később sikerült stabilizálnia a játékát, a hazaiak a mérkőzés során ekkor nyújtották a legjobb teljesítményt, és precízen röplabdázva, minden játékelemben ellenfelük fölé nőve kiharcolták a döntő játszmát.

A rövidített felvonás elejét piros lap is "színesítette" - a Vegyész venezuelai-magyar feladója, Páez Carlos kapta -, de a kaposvári ajándékpont ellenére is tartották a lépést riválisukkal a vendégek. A térfélcserét követő két somogyi pontra két Toronyai-időkérés jött (10-7), a hazaiak két mérkőzéslabdához jutottak, amit azonban a Kazincbarcika hárított. Ezt követően egészen hihetetlen végjáték vette kezdetét:

a vendégeknek hét, a hazaiaknak további öt lehetőségük volt arra, hogy lezárják a találkozót, ez végül 157 perc után Hubicska Patrik támadásával a Kaposvárnak sikerült.

A mezőny legeredményesebbje a hazaiak bosnyák légiósa, Marko Milovanovic volt 21 ponttal.

A második mérkőzést csütörtökön rendezik Kazincbarcikán

A másik párharcban a címvédő Pénzügyőr is óriási csatára kényszerült a MAFC ellen: a vendégek egyik legjobbjuk, a sérülés miatt nem játszó Csoma Krisztián hiánya ellenére kétszer is szettelőnyben voltak, sőt az ötödik játszma térfélcseréjénél is vezettek, és 11-10-nél is csak egypontos volt a hátrányuk. Ezt követően azonban már csak Jókay Zoltán Magyar Kupa-győztes együttese szerzett pontot, így 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A hazaiaktól mind az öt támadójátékos tíz pont fölötti teljesítménnyel zárt. A második találkozót szerdán játsszák a MAFC otthonában.

Eredmények, elődöntő, 1. mérkőzések:
Fino Kaposvár - GreenPlan-VRCK 3-2 (22, -20, -23, 17, 25)
Pénzügyőr SE - MAFC-BME 3-2 (-21, 23, -22, 15, 10)

Helyi hírekröplabdaférfi röplabdaFino KaposvárPénzügyőr SEsport