2024.04.27, Szombat
A Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai is részt vettek a Toborzó Emlékfutáson
Képek: Somogy Megyei Kormányhivatal

A Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai is részt vettek a Toborzó Emlékfutáson

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.05.13. 10:37

Somogy megyébe érkezett május 11-én a Magyar Honvédség Toborzó emlékfutás 2022 programja, amelynek célja a honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, valamint a katonai hivatás, a sport népszerűsítése.

Hirdetés

Az országos program során 25 katonafutó közel 2000 km távot teljesít majd 15 nap leforgása alatt - olvasható a Somogy Megyei Kormányhivatal honlapján.

A Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai közül dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott vezetésével 12 lelkes amatőr futó teljesítette a Kossuth térről induló 1,6 km-es távot a belvárosban.

A résztvevőket Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere köszöntötte, aki kiemelte, hogy a biztonság és az egészség elengedhetetlen feltétele a mindennapoknak. Hazánknak erősnek kell lennie, hogy az itt élők biztonságban érezzék magukat, a Magyar Honvédségnek pedig ezen a területen jelentős szerepvállalása van.

 

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsonka a program megrendezéséhez nyújtott segítség és támogatás elismeréséül emléklapot adományozott dr. Neszményi Zsoltnak, amit a Somogy megyei kormánymegbízott Durgó Tamás alezredestől vett át.

 

 

A résztvevők a futás előtt felkötötték a díszszalagot a katonafutók váltóbotjára, majd megkoszorúzták Kossuth Lajos szobrát a főtéren.

 

 

Az esemény kapcsán Kaposvár katonai alakulatai közösen technikai eszközbemutatót is tartottak.

 

Helyi hírekSomogy Megyei Kormányhivatalfutássportemlékfutás