2024.03.28, Csütörtök
Újabb közlekedésfejlesztést valósit meg Somogy megyében a Magyar Közút
Illusztráció: Marcali / marcali.hu

Újabb közlekedésfejlesztést valósit meg Somogy megyében a Magyar Közút

magyarepitok.hu

2022.08.11. 08:00

A Magyar Közút bízik abban, hogy a felújításoknak hála a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését tudják biztosítani.

Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Somogy megyében a „Közlekedésfejlesztés Somogy megyében IV.” című projektet – derül ki a vállalat közleményéből.

Ahogy azt már megírtuk: korszerűbb aszfaltburkolat készül Kaposvár és Fonyód között, most pedig a projekt részeként egy újabb somogyi út, a 6805-ös jelű Marcali-Galambok összekötő út 832 méteres szakasza újulhat meg.

 

120 nap áll a kivitelező rendelkezésére

A projektet a társaság bruttó 1,5 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 120 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a burkolat megújításáról a szükséges helyeken helyszíni hideg remix technológiával, aszfaltburkolat építéssel, burkolatmegerősítéssel. Megújul két buszmegállóhely akadálymentes kivitelben a peronok szintre emelésével, az öblök aszfalt burkolatának bazaltbeton burkolatra történő cseréjével.

 

A felújítást követően javul a közlekedésbiztonság is

A meglévő földpadka nyesését követően:

  • teherbíró, stabilizált padka épül,
  • továbbá megújul az út mellett található vízelvezető rendszer,
  • valamint az érintett jelzőtáblákat is cserélik,
  • illetve új burkolati jeleket festenek fel.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Helyi hírekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)útépítésmarcaliMagyar Közút Nonprofit Zrt.Galambok