2024.04.20, Szombat
Siófoki uszodaépítés: idén a terület előkészítése és a tervezés folytatódhat
Kép: siofok.hu

Siófoki uszodaépítés: idén a terület előkészítése és a tervezés folytatódhat

siofok.hu

2023.01.21. 10:00

Idén a terület előkészítése és a tervezés folytatódhat. Lázár János azt írta, „a kormánynak szándékában áll a siófok tanuszoda megépítése.” 

Hirdetés

„Akkor költ a város a projektre, ha lesz állami pénz az építésre” – nyilatkozta korábban dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester. Ahogyan megírtuk, állami beruházásban épülne a siófoki uszoda a Jysk-körforgalom közelében, a Bányász-futballpályák mellett, a városnak a területet kell biztosítania önálló telekké alakítva, megtisztítva, közművesítve - olvasható a siofok.hu tájékoztatásában.

A telekalakítás tavaly elkészült, a többi munka fedezetéhez szükséges, 170 millió forint körüli összeget is elkülönítették a költségvetésben, de fel nem használták. A polgármester azt mondta: csak akkor folytatja a város a terület előkészítését, amennyiben írásba kapják, hogy állami forrás nem csak a tervezésre, hanem az építésre is lesz. Lengyel Róbert tavaly év végén el is küldte érdeklődő levelét az illetékes minisztériumnak.

A siófoki városvezető nem, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő azonban, aki szintén írásban érdeklődött, kapott választ uszodaügyben – derült ki a polgármester és a képviselő legutóbbi egyeztető megbeszélésén. E szerint Lázár János építési és közlekedési miniszter azt írta, hogy „a Kormánynak szándékában áll a siófoki tanuszoda megépítése... Amennyiben a megfelelő engedélyes és kiviteli tervek elkészülnek, a gazdasági helyzet javulást mutat, illetve a minisztérium számára rendelkezésre áll a forrás, úgy a beruházás megvalósulásának akadályát nem látom

„Szóval egyelőre nincs rá pénz, de el sem engedték – kommentálta Lázár János levelét Lengyel Róbert. – Most a mi térfelünkön pattog a labda. Csak akkor lehet továbblépés, ha a jelenleg önkormányzati tulajdonban lévő, az építkezésre kijelölt terület talajcseréjét elvégeztetjük, vagyis az oda hordott, illegálisan leömlesztett építési törmeléket, „sitt-tengert” kitermeltetjük, elszállíttatjuk, kezeltetjük, s a helyét feltöltjük. Javasolni fogom a képviselő-testületnek, hogy a szükséges költségvetési forrást (amit egyébként már tavaly is előirányoztunk) aktivizáljuk, végeztessük el a munkát.

Witzmann Mihály egyebek között arról írt Facebook-oldalán a témában: addig is, amíg nem javul a gazdasági helyzet, „az uszoda tervezését be kellene fejezni, mert tervek nélkül építkezni nem lehet. Ezért arra kértem polgármester urat, hogy mihamarabb döntsenek a szükséges talajcsere elvégzéséről”.

A polgármester Facebook-posztja a legutóbbi egyeztetésről, Lázár János válaszával:

https://www.facebook.com/Dr.Lengyel.Robert/posts/p...

Helyi hírek Siófokuszodaépítés