2024.04.26, Péntek
150 éve a kaposváriak szolgálatában: a Kaposvári Rendőrkapitányságot ünnepelték
Fotók: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

150 éve a kaposváriak szolgálatában: a Kaposvári Rendőrkapitányságot ünnepelték

Somogy Vármegyei Kormányhivatal

2023.02.14. 16:34

A 150 éves Kaposvári Rendőrkapitányságot ünnepelték pénteken a Városháza dísztermében, ahol dr. Neszményi Zsolt főispán képviselte a Somogy Vármegyei Kormányhivatalt.

Hirdetés

A rendezvényen Peternel Péter kapitányságvezetőt követően köszöntőt mondott dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány. A vezető külön kihangsúlyozta, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság régóta jó kapcsolatot ápol az ORFK-val, az együttműködés a két szervezet között példaértékű - tájékoztatott róla a Somogy Vármegyei Kormányhivatal.

 

 

A városi kapitányság munkáját méltatta Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is.

Az ünnepségen emléklapot vettek át a Kaposvári Rendőrkapitányság megjelent, egykori vezetői, akik 1989 óta egymást követték a pozícióban.
Emléklap elismerésben részesült dr. Király Ferenc r.ezredes – aki már nincs közöttünk, így felesége vette át az elismerést –, dr. Pintér István, dr. Herke Tamás, Mergancz Sándor, dr. Kemény Gábor és Buzás László, Ferincz József, dr. Heffer Attila, Hegedüs János.

 

A MATE színészhallgatóinak műsorával fűszerezett rendezvényen felidézték, hogy a kapitányság 2019-ben megkapta a Pro Urbe Kaposvár elismerést, ami a város magas rangú elismerése.

Molnár Gábor dandártábornok, Somogy vármegyei rendőrfőkapitány az alkalomra készített emlékplakettet adományozott a kapitányságnak, amit Peternel Péter kapitányságvezető vett át.

Az ünnepi állománygyűlésen négyen részesültek pénzjutalommal járó elismerésben a több mint 30 éve végzett rendőri szolgálatukért.

 

 

 

Helyi hírekKaposvárKaposvári Rendőrkapitányság