2024.03.29, Péntek
Az idén 55 éves Siófok városában nyílt meg a Burger King 55. magyarországi étterme
Kép: Facebook/Siófoki Hírek, az önkormányzat lapja

Az idén 55 éves Siófok városában nyílt meg a Burger King 55. magyarországi étterme

siofok.hu

2023.03.01. 16:37

Március elsején nyílt meg a Burger King gyorsétterem-hálózat 55. magyarországi étterme – stílszerűen abban a városban, Siófokon, mely idén ünnepli a várossá válás 55. évfordulóját.

Hirdetés

„Isten hozta a Burger Kinget Siófokon, szívesen látjuk a városban, mert Siófok ismét több lett általa, ismét bővült a kínálata a helyiek és az idelátogatók számára – mondta köszöntőjében dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester. – Fontos, hogy az étteremnyitással több mint 40 új munkahely jött létre, s a dolgozók legalább fele részt helybéliek. S persze új adófizetővel is bővült a város - olvasható a siofok.hu honlapján.

Már három éve tervezték a siófoki étteremnyitást – árulta el Balatoni Barbara, a projekt fejlesztője. S ahogyan például Miskolcon és Budapesten is, itt is a Tesco áruházzal „közösködtek” a beruházás során.

A fejlesztő nem titkolta azt sem, hogy közelben futó M7-es autópályáról is sok betérő vendégre számítanak.

Több mint 800 millió forintos beruházás, 42 új munkahely, 308 négyzetméteres étterem, 147 ülőhellyel – sorolta a részleteket a megnyitón Sümegi László, a hazai Burger King éttermeket működtető Fusion Zrt. egyébként siófoki gyökerű elnöke. – Bizakodóak vagyunk a siófoki étteremnyitást illetően, sokan várták a nyitást, hogy megkóstolhassák kézzel készített, friss, tűzön grillezett termékeinket. Első éttermünket 1991-ben nyitottuk az Oktogonon, azóta folyamatosan bővül a hálózat, az csak véletlen, hogy éppen az 55 éve város Siófokon nyitjuk az ötvenötödiket. Az autós étterem egyik specialitása, hogy dupla drivesoros, vagyis egyszerre két autóból is tudnak rendelni a vendégeink. S hamarosan elindítjuk a házhozszállítást is.

A Burger King számára kiemelten fontos a helyi sportélet támogatása; korábban már támogatták 5,6 millió forinttal a kézilabdaklubot, most a nyitás apropóján ugyanekkora összegű támogatásban részesítik a Siófoki Kosársuli Egyesületet.

 

(További részletek a témában a Siófoki Hírek jövő héten megjelenő márciusi lapszámában).

További képek az étteremnyitóról a Siófoki Hírek Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...

Helyi híreksiófokgyorsétterem