2024.05.02, Csütörtök
Férfi röplabda Extraliga - Döntőben a Kaposvár, véget ért a Pénzügyőr egyeduralma
Kép: facebook.com/FinoKaposvar

Férfi röplabda Extraliga - Döntőben a Kaposvár, véget ért a Pénzügyőr egyeduralma

MTI

2023.04.17. 10:37

A Kaposvár 3-0-ra legyőzte a címvédő Pénzügyőrt a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének negyedik mérkőzésén vasárnap, ezzel megnyerte az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot.

Hirdetés

Az előző két bajnoki fináléban alulmaradt somogyiak ezzel véget vetettek a Pénzügyőr 2020-ban kezdődött egyeduralmának: a fővárosiak azóta minden hazai trófeát elhódítottak, négy Magyar Kupát és két bajnoki címet nyertek.

A Kaposvár az újonc MÁV Előrével találkozik a jövő vasárnap rajtoló döntőben, míg a Pénzügyőr a Kazincbarcikával csatázhat a bronzéremért.

Férfi Extraliga, elődöntő, 4. mérkőzés:
Fino Kaposvár-Pénzügyőr SE 3-0 (19, 22, 17)
a legeredményesebb játékosok: Baróti 15, Bögöly 13, Iván 10, illetve Kovács Z. 9
A párharcot 3-1-re a Kaposvár nyerte.

A kupadöntőben vesztes Kaposvár az első két meccsen remek játékkal előbb elvette a kupagyőztes Pénzügyőr pályaelőnyét, majd hazai környezetben is győzött. A keddi harmadik összecsapáson aztán a címvédő PSE akarata érvényesült, de a somogyiak ezúttal saját közönségük előtt léphettek pályára a fináléért.

Az első szettet a fővárosiak kezdték jobban, de 11-9-nél már a vendégeket edző Jókay Zoltánnak kellett időt kérnie. A hazaiak szezon közben szerződtetett, korábbi magyar válogatott feladóátlója, Baróti Árpád sorra szerezte a pontokat, és gyakorlatilag végig a Fino irányított: a labdamenetek nagy része az ő pontszerzésükkel vagy hibájukkal ért véget. Mivel előbbiből volt több, kaposvári sikerrel zárult a játszma.

A második felvonás első harmadában blokkjaival több extra pontot is szerzett a somogyi együttes, amely ráadásul szerváival is egyre gyakrabban zavarba hozta a Jókay-tanítványokat. A hazaiak magabiztosnak tűnő, hatpontos előnye a hajrához érve a figyelmetlenségeik és a hibáik miatt egyre olvadt, de még időben tudtak újítani, így egy szettre kerültek a finálétól.

A harmadik etapban villámrajtot vett a szerb Slobodan Prakljacic edzette csapat, melynek magyar magja, Baróti, Bögöly Gábor és Iván Bence is remekelt. A különbség hamarosan tetemesre nőtt a felek között, és egy idő után már csak az volt a kérdés, mikor ér véget az egyoldalúvá váló összecsapás.

Ez végül 80 perc után jött el, a kaposváriak pedig hatalmas ünneplésbe kezdtek szép számban összegyűlt szurkolóikkal.

A találkozó legeredményesebb játékosa a 15 pontos Baróti volt.

Helyi hírekFino Kaposvárröplabdasport