2024.03.29, Péntek
Mávinform: korlátozásokra kell készülni péntek délután a Tour de Hongrie kerékpárosverseny miatt
Kép: illusztráció, mavcsoport.hu

Mávinform: korlátozásokra kell készülni péntek délután a Tour de Hongrie kerékpárosverseny miatt

MTI

2023.05.12. 10:00

Korlátozásokra kell készülni pénteken a Tour de Hongrie országos kerékpárverseny miatt: a Kaposvár és Pécs közötti szakasz miatt - 12 és 17 óra között - késésekre kell számítani a Budapest-Pécs és a Dombóvár-Komló vonalon - tudatta a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés

Azt írták, hogy a Dombóvárról 11.59-kor Gyékényesre induló személyvonat (8204) Taszáron fog várakozni a mezőny elhaladására, Kaposvárra előreláthatólag 15 perc késéssel érkezik meg.

Az elvonuló verseny Dombóvár és Pécs között több helyen is érinti a pótlóbuszok útvonalát, a mezőny elhaladásakor közúti zárásokat vezetnek be, ezért egyes buszok kerülő úton, hosszabb menetidővel közlekednek.

A verseny érinti továbbá a Dombóvárról 12.26-kor Szentlőrincre, Pécsre induló Helikon InterRégió és a 13.54-kor Pécsre induló Mecsek InterCity, valamint a 15.01-kor Komlóra induló személyvonat pótlóbuszait.

A Pécsről 12.57-kor és 14.57-kor induló Mecsek InterCity, valamint a 14.14-kor induló Helikon InterRégió pótlóbuszai szintén kerülő útvonalon, hosszabb menetidővel közlekednek.

Az érintett komlói pótlóbusz (38616) Magyarhertelend, Kossuth utca helyett Magyarhertelend fürdő autóbuszmegállóban áll meg - írták.

Felhívták a figyelmet, hogy a kerékpárverseny miatt május 13-ig több térségben is korlátozást vezetnek be, amelyek a Volánbusz számos menetrend szerinti járatát érintik: egyes járatok nem, vagy terelt útvonalon és módosított menetrend szerint közlekednek.

Részletes információk a Volánbusz weboldalán érhetők el - áll a közleményben.

Helyi hírekPécsTour de HongrieMávkerékpározásDombóvár