2024.04.27, Szombat
Festői környezetben folytatódik a Balatont körülölelő kerékpárút felújítása

Festői környezetben folytatódik a Balatont körülölelő kerékpárút felújítása

magyarepitok.hu, mti

2023.09.10. 10:00

A beruházáson a Strabag dolgozik.

Hirdetés

Balatonudvari és Vonyarcvashegy között, összesen 10,5 kilométernyi szakaszon folytatódik a balatoni bringakörút felújítása

- jelentette be csütörtökön Balatongyörökön az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkára, Nagy Bálint. A munkálatokon a Strabag-csoport dolgozik.

 

 

Részletekben újul meg a kerékpárút

A 205 kilométer hosszú Balatoni Bringakör több mint fele fokozatosan, szakaszról szakaszra megújult az elmúlt években, több, mint 6 milliárd forint értékben. A komplex rekonstrukció azonban itt nem áll meg.

 

A képre kattintva galéria nyílik

A Balatoni Bringakör fejlesztésének folytatásaként a nem építési engedélyköteles szakaszok felújítása kezdődik meg Balatonudvaritól – Vonyarcvashegyig, amely főként a meglévő lakóutcák lokális, illetve teljes felületű rekonstrukcióját, részben pedig a meglévő kerékpárútszakaszok szélesítését, aszfaltozását, illetve minden érintett szakaszon burkolatjel festést, valamint KRESZ-, és útbaigazító táblák kihelyezését foglalja magába

- derül ki a tárca közleményéből.

 

 

Mindezek eredményeként a kerékpárosok számára komfortosabbá és biztonságosabbá válnak az érintett szakaszok, illetve az útbaigazító táblákkal és a burkolati jelekkel az útvonal követhetősége is jelentősen javulni fog.

 

Két vármegyében dolgoznak

Veszprém vármegyében Balatonudvari, Balatonakali, Révfülöp, Badacsonytomaj, Szigliget településeken összesen 7,8 km hosszon, Zala vármegyében Balatongyörök és Vonyarcvashegy települések különböző szakaszain pedig összesen 2,7 kilométeren történnek fejlesztések.

A fejlesztések Veszprém vármegyében nettó 326 millió, Zala vármegyében nettó 216 millió forint hazai költségvetési forrásból valósulnak meg.

 

Nagy Bálint államtitkár

Ahogy a Balatongyörökön megtartott sajtótájékoztatón Nagy Bálint az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára kijelentette: ennél az összesen 10,5 km hosszú fejlesztésnél is lényeges lesz, hogy ne csak a biztonságos kerékpározás feltételei teremtődjenek meg, hanem, hogy a két kerékre pattanók azt érzékeljék, hogy egy magasabb szintű útvonalat fognak használni. Az eseményen az államtitkár mellett részt vett még Balatongyörök, illetve Vonyarcvashegy polgármestere is, Bíró Róbert és Pali Róbert.

 

 

Siófok mellett is építkeznek

Az esemény helyszínét is érintő Balatonudvari - Vonyarcvashegy közötti pályarészeken kívül a tárca sajtóüközleményében beszámolt egy másik most induló projektről is: ebben a Siófok-Pécs kerékpáros útvonal Somogy vármegyét érintő első szakaszaként, Siófokon 2 km hosszú szakasz újul meg jelen fejlesztéssel, nettó 51 millió forint hazai forrásból – tette hozzá.

A Balatoni Bringakör Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti összesen 10,5 km-t kiadó megújuló szakaszok, továbbá a siófoki 2 km hosszú szakasz felújítása 2023. november végéig tervezetten elkészül - zárják a tájékoztatót.

 

 

Galéria

Helyi híreksiófokStrabagútfelújításkerékpárútBalatoni BringakörvonyarcvashegyÉpítési és Közlekedési MinisztériumBalatonudvari