2024.03.04, Hétfő
Férfi röplabda CEV Kupa - Kettős vereséggel búcsúzott a Fino Kaposvár
Fotó: Fino Kaposvár

Férfi röplabda CEV Kupa - Kettős vereséggel búcsúzott a Fino Kaposvár

MTI

2023.11.30. 11:58

Közel állt a Fino Kaposvár ahhoz, hogy meglepetést okozzon a szerda esti svájci, CEV Kupa visszavágón. Végül a Chenois Geneve nyerte ezt a mérkőzést és a párharcot is.

Hirdetés

A magyar bajnok Fino Kaposvár kettős vereséggel búcsúzott a férfi röplabda CEV Kupától, mivel 3-2-re kikapott a svájci Chenois Geneve otthonában az első forduló szerdai visszavágóján.

Eredmény, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), visszavágó:

Chenois Geneve (svájci)-Fino Kaposvár 3-2 (-20, -22, 15, 15, 12)

Továbbjutott: a Chenois Geneve, kettős győzelemmel, 6-2-es játszmaaránnyal.

A somogyiak - akik a Bajnokok Ligája-selejtezőből kerültek át a második számú európai kupasorozatba - egy héttel ezelőtt hazai pályán 3-0-ra kaptak ki a Svájci Kupa címvédőjétől, amely hat idegenlégióst foglalkoztat. A párharc első mérkőzéséhez hasonlóan a visszavágón sem játszhatott a Kaposvárban a vállsérülés után lábadozó kubai Hermes Quevedo.

A küldöttség kedden hajnalban, 4.30-kor indult Kaposvárról, ám a genfi repülőjáratot törölték, ezért előbb Bécsbe repültek, ahonnan 20.30-kor indultak tovább Svájcba.

A viszontagságos út ellenére az első két játszmában jól játszott a Kaposvár, és szoros végjátékban nyert, így életben tartotta továbbjutási esélyeit. A harmadik és a negyedik felvonásban a Chenois hengerelt, ezzel eldőlt a továbbjutása, és mivel a ötödik szettben is jobbnak bizonyult, végül kettős győzelemmel lépett a nyolcaddöntőbe.

Helyi hírekFino Kaposvárröplabda