2024.05.04, Szombat
Holnap kezdődik az Ételt az Életért Alapítvány ételosztása Somogyban is
Fotó: Ételt az Életért Alapítvány - Food for Life Hungary / Facebook

Holnap kezdődik az Ételt az Életért Alapítvány ételosztása Somogyban is

MTI

2023.11.24. 17:00

Szombaton veszi kezdetét az Ételt az Életért Alapítvány, illetve a Krisna-hívők szegényélelmezési missziós programjának ünnepi akciósorozata, a Karácsonyi Szeretetlakoma, amely keretén belül Somogy vármegyében is szerveznek ételosztást.

A teljes programsorozat során 6 helyszínen (Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Szeged, Somogy vármegye) több mint 6000 tálnyi ünnepi menü, valamint több 10 tonna tartós élelmiszer kerül kiosztásra.

Magyarországon naponta 3000 adag ételt osztanak ki a Krisna-hívők, akik az advent időszakában mintegy 6000 adag meleg ebédet, főzési alapanyagokat, továbbá ünnepi finomságokat is tartalmazó tartós élelmiszercsomagot adnak át a rászorulóknak.

Az Ételt az Életért program eddig világszerte közel 9 milliárd tál meleg ételt osztott ki a rászorulóknak, Magyarország ebből évente mintegy félmilliót. Az Alapítvány mindemellett népkonyhai étkeztetéseket szervez kerületi és vidéki ételosztó pontok üzemeltetésével, illetve meleg ebédet biztosít Budapest kiemelt hajléktalanellátó intézményeinek. A Covid-járvány alatt segítették orvosok és kutatók munkáját is, osztottak ételt nyári táborokban, valamint természeti katasztrófák túlélőinek, legutóbb a törökországi földrengéseket követően.

Az adventi ételosztó akciósorozat csúcspontja ebben az évben is a fővárosi Népligetben lesz december 24. és 26. között, de november 25-től januárig számos vidéki helyszínen, így Somogy vármegyében is segítenek a program munkatársai.

Ahhoz, hogy a csomagokba a gazdasági válság, illetve az infláció során megnövekedett élelmiszerárak ellenére sokféle egészséges élelmiszer kerülhessen, az adományozókra is számítanak: 5000 forintból egy 4 fős család ünnepi ebédjét, 8000 forintból pedig az élelmiszercsomagokat lehet támogatni. Emellett önkéntesek segítségét várják a budapesti és a vidéki adományosztó pontokon is.

Helyi hírekÉtelt az Életért Alapítványételosztás