2024.04.27, Szombat
Megdőlhet idén a tavalyi karácsonyi forgalom: Siófok is a legkeresettebb úti célok között karácsonykor
Illusztráció, unslpash.com

Megdőlhet idén a tavalyi karácsonyi forgalom: Siófok is a legkeresettebb úti célok között karácsonykor

MTI

2023.12.24. 09:00

A Szallas.hu belföldi előfoglalási adatai szerint csaknem azonos a tavalyival a karácsonyi időszak foglaltsági szintje, így az utolsó pillanatos foglalásokkal megdőlhet az előző évi forgalom.

Hirdetés

A szállásfoglalási portál csütörtöki tájékoztatása szerint Budapest, Eger, Hévíz, valamint Gyula, Hajdúszoboszló, Szeged, Zalakaros, Pécs, Siófok, Debrecen a legkeresettebb úti cél karácsonykor.

A hotelek az ünnep nyertesei, a Szallas.hu-s foglalások fele szállodába szól.

Ebben az időszakban felértékelődik a kényelem, illetve a szállás mellé járó szolgáltatások; a wellness jelentőségét mutatja, hogy a Szallas.hu-n leadott karácsonyi foglalások fele wellness-szálláshelyre szól - ismertette a közleményben Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője.

Minden negyedik foglalásnál apartmant választottak az utazók, 13 százalék vendégház, 11 százalék panzió és 1 százalék egyéb szállástípus mellett döntött.

A portál foglalási adatai szerint az egy főre eső éjszakánkénti átlagos foglalási ár 16 930 forint. A hotelek esetében ez 24 450, apartmanoknál 8980, vendégházaknál 9680, panzióknál pedig 11 540 forint.

Helyi hírekturizmusszállodaKarácsonyvakáció