2024.04.28, Vasárnap
Új jegyrendszert vezetnek be Kaposváron és elektromos buszok járnák majd a várost
Fotó: kaposvar.hu

Új jegyrendszert vezetnek be Kaposváron és elektromos buszok járnák majd a várost

MTI

2024.01.30. 09:00

Egy vonaljegy áráért vehetnek havi bérletet a 14 év alatti városban tanuló diákok és a kaposvári nyugdíjasok a Kaposvár-kártyával.

Hirdetés

Új jegystruktúrát vezet be március 1-jétől a helyi járatú autóbuszközlekedésben és még az idén megkezdi autóbuszai cseréjét Kaposvár – jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi vármegyeszékhelyen.

A városvezető elmondta, hogy a Kaposvár-kártyával a 65 év alatti kaposvári nyugdíjasok, valamint a 6-14 év közötti kaposvári és a városban tanuló diákok egy vonaljegy áráért, azaz 315 forintért vásárolhatnak havi nyugdíjas-, illetve tanulóbérletet. A mintegy 8 ezer embert érintő lépéstől azt várják, hogy többen veszik igénybe a tömegközlekedést - tette hozzá Szita Károly. A polgármester közlése szerint Kaposváron jelenleg mintegy 19 ezren utazhatnak térítésmentesen a helyi járatokon. Ők a 65 év felettiek, a 6 év alatti lakosok, a kismamák, a fogyatékkal élők és kísérőik.

Elektromos buszokat szerez be a város

Szita Károly szólt arról, hogy megkezdődik a város 2015-ben vásárolt, sűrített földgázzal, biogázzal üzemelő autóbuszflottájának cseréje. A már forgalomba állított kettő mellé - első körben még 2024-ben - további 17 elektromos hajtású jármű beszerzését tervezik - mondta a politikus.

Helyi hírekKaposvárközlekedéskedvezményautóbusz-közlekedés