2024.04.27, Szombat
Ingyenes tavaszi rendezvénysorozat Siófok Fő terén
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Ingyenes tavaszi rendezvénysorozat Siófok Fő terén

Forrás: siofok.hu

2024.03.28. 08:30

Húsvéti Nyuladalom - az év első nagy fesztiválján családi - és gyermekprogramok gazdag kínálatával várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Március 29. és április 1. között Siófok Fő terén sztárfellépők, színes családi és gyerekprogramok, borterasz, gasztro- és kézműves vásár nyitja a tavaszt - olvasható a város honlapján
 

Hagyományőrző locsolkodás és világrekorder szendvics

Nagypéntektől egészen húsvét hétfőig izgalmas családi- és gyerekprogramok, Tojás- és Nyúlfutam családi futóverseny, koncertek, húsvéti játszóudvar, tojáskvíz, gasztro- és kézműves vásár, borterasz várja a látogatókat Siófokon. A város első idei nagyrendezvényének zenei kínálatában olyan népszerű előadók szerepelnek, mint a Hot Jazz Band, Zoltán Erika és a Group’N’ Swing zenekar. A Balaton Táncegyüttes jóvoltából igazi hagyományőrző locsolkodásban is része lehet az érdeklődőknek, és megkóstolhatják a világ legnagyobb húsvéti tojásos szendvicsét is az eseményen.

Találkozhatnak a Város Hőseivel

Nagypénteken délelőtt a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a rendőrség együtt tart közös mentési bemutatót a Víztorony tövében, ahol a „Város Hősei” látványos gyakorlattal hívják fel a figyelmet a biztonságra és a megelőzés fontosságára. Az estét a Pavane Zászlóforgatók színes felvonulása alapozza meg, majd a Hot Jazz Band magyar filmslágerei csendülnek fel és nyitják meg az ünnepi eseményeket. A Levendula és Csupa-Csoda játszóház gyermekfoglalkoztatói, a kézműves vásár, a gasztro kitelepülők és a borterasz már a fesztivál első napjától várja a látogatókat.

Tojásfa díszítés és koncertek

Szombat délelőtt a családoké a főszerep, a kisebbeket Lóca Együttes gyermekkoncertje várja a színpadnál, a gurulós járművel érkező apróságok a Nyúl-derby játékos versenyén száguldhatnak, majd a Víztoronynál felállított tojásfa feldíszítésében a rendezvény látogatói is közreműködhetnek. Délután fellépnek a helyi táncegyesületek, Mihályi Réka várja a gyerekeket, este pedig felejthetetlen koncertet ad Zoltán Erika.
 


Nyúlfutam

Húsvétvasárnap hetedik alkalommal rajtol el a Balatuning Egyesület Tojás- és Nyúlfutama a Fő térről. Az 1600 m-es méteres távot a legkisebbek kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával is teljesíthetik. A programon bemutatkozik #hashtEGG Toyee, a világ egyetlen #selfie Tojás kabalája és a verseny végén elkészül a világ legnagyobb húsvéti tojásos szendvicse a Fő téren. Délután a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar lesz a színpadon a kicsik legnagyobb örömére, este pedig a Group’N’ Swing zenekar Gatsby Night koncertje gondoskodik a fergeteges hangulatról.

Kisállat-bemutató és versmondás

Húsvéthétfőn is színes és izgalmas programok várják a rendezvény látogatóit. A családoknak érdemes már délelőtt ellátogatniuk a Fő térre, ahol a gyerekek elmondhatják kedvenc húsvéti verseiket és igazán autentikus élményt nyújt a hagyományőrző húsvéti locsolkodás és karikázó bemutató a Balaton Táncegyüttessel, délután kisállat-bemutató és a Zabszalma együttes zárja a siófoki húsvéti kavalkád programját.

Helyi hírek SiófokHúsvéti Nyuladalom