2024.04.12, Péntek
Bringán is felfedezheti Kaposvárt is környékét
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Bringán is felfedezheti Kaposvárt is környékét

MTI

2024.04.01. 08:05

Új közbringarendszert adtak át a városban.

Hirdetés

Elindul az új közbringarendszer Kaposváron április 5-én - tájékoztatta az önkormányzat közleményben az MTI-t. Azt írták: a Kaposvári tekergő 18 dokkolóállomásán 120 elektromos rásegítésű kerékpár áll a városlakók és a turisták rendelkezésére, a járművek menet közben mobiltelefonok töltésére is alkalmasak.

A biciklik bérlése mobilalkalmazáson keresztül, valamint jegyvásárlással történik a Kossuth téren és a Virágfürdőnél található dokkolóállomások érintőkijelzős felületén - közölték. Kiemelték, a kerékpárokat az első hónapban napi háromszáz forintért lehet használni. Szita Károly (Fidesz-KDNP) korábban sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az önkormányzat több mint 900 millió forintot költ a város kerékpárút-hálózatának bővítésére és a Kaposvári tekergő beindítására.
 


Lassan tíz éve bérelhetnek kerékpárokat és rollereket a városban

Az önkormányzat korábbi tájékoztatás szerint a somogyi vármegyeszékhelyen 2015 őszén, az országban elsőként vált lehetővé elektromos rásegítésű kerékpárok és rollerek bérlése.
Az akkor 50 millió forintból kiépített bringarendszer három belvárosi és egy a Deseda tónál lévő dokkolóállomásán 34 biciklit és hat rollert helyeztek el.
Ezt váltja fel az új, korszerűbb és több jármű kölcsönzését biztosító szolgáltatás.

Helyi hírekKaposvárközbringa rendszerkerékpárbérlésKaposvári tekergő