2024.07.27, Szombat
Rövidesen 15 kormányablaknál intézhetik ügyeiket a vármegyéban
Fotó: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Rövidesen 15 kormányablaknál intézhetik ügyeiket a vármegyéban

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

2024.06.10. 11:56

Siófokon nyílik egy új hivatal.

Új kormányablak nyílhat Siófokon, amelynek kialakítását dr. Neszményi Zsolt főispán jelentette be. 
A Siófoki járásban két kormányablak működik, az egyik Balatonföldváron, a másik Siófokon. Az utóbbi leterheltsége nagyon megnőtt, a város 24 ezres lélekszáma a nyári időszakban a kétszeresére, háromszorosára nő. Mindez indokolja, hogy új kormányablak nyíljon Siófokon.

 

 

Egy társasház aljában nyílik meg a kormányablak

Az állam tulajdonában lévő ingatlan, amely a Fokihegyen található egy társasház aljában, korábban is kormányhivatali célokat szolgált. Az új kormányablak tervezési munkálatairól dr. Neszményi Zsolt főispán elmondta, hogy az ingatlan100 millió forintos beruházással újul meg, ahol a munkálatok végén – várhatóan a jövő évben – egy hat munkaállomásos kormányablakot vehetnek birtokba az ügyfelek és a hivatal munkatársai - tudósított a vármegyei kormányhivatal az oldalán. A kivitelezés során teljesen megújul a helyiség villamossága, az új vizesblokkokat alakítanak ki, hűtési-fűtési rendszert építenek ki, új burkolatok lesznek, valamint a bejáratot is áthelyezik – sorolta a főispán.

Napi 300 ügyfél is megfordul Siófokon a hivatalnál

Gyulai László, a Siófoki Járási Hivatal vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az új kormányablak enyhíti majd a már meglévő leterheltségét, ahol folyamatosan nő az ügyfelek száma. Nyáron az is előfordul, hogy napi 300 ügyfél jelentkezik ügyintézési szándékkal csak Siófokon. Kiemelte, hogy tapasztalataik szerint a más vármegyékből – főként Budapestről – az ott tapasztalt telítettség miatt személyi okmányok ügyében és közlekedési igazgatási ügyekben jelentősebb számban keresik fel az ügyfelek a siófoki kormányablakot, mint országos hatáskörrel működő hivatalt.

Helyi hírek Siófokkormányablakügyintézés