2024.09.16, Hétfő
A többség elégedett a kormányablakok működésével
Fotó: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A többség elégedett a kormányablakok működésével

Forrás: Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium / Somogy Vármegyei Kormányhivatal

2024.08.05. 13:50

Javul az ügyintézés színvonala a visszajelzések szerint.

Az ügyfelek túlnyomó többsége elégedetten távozott a kormányablakokból az ügyintézést követően. A kérdőívet kitöltők 86 százaléka elégedett a kormányzati ügyfélszolgálatok szolgáltatásaival, 79 százalékuk szerint pedig az elmúlt időszakban javult az ügyintézés színvonala - derült ki a legutóbbi elégedettségi felmérésből - olvasható a Somogy vármegyei kormányhivatal oldalán.

Az ügyintézést és a várakozási időt is monitorozták

A legfrissebb mérések szerint 2024 első felében a kormányablak ügyfelek több mint 76 százaléka teljes mértékben elégedett, 9 százaléka pedig elégedett volt az ügyintézés minőségével, ami hasonló az előző évi adathoz.
A válaszolók 86 százaléka elégedett volt az ügyintézéssel és az azt megelőző várakozással töltött idő mértékével is, ezt alátámasztja, hogy a sorszámhúzó rendszerből kinyert adatok alapján az ügyfelek a sikeres ügyintézést megelőzően átlagosan 30 percnél is kevesebbet töltenek a kormányablakokban.

A segítőkészséget és a szakértelmet díjazzuk

A kormányablakba betérő ügyfelek legalább 83 százaléka a hivatali ügyintézés során az ügyintéző segítőkészségét, szakértelmét és gyorsaságát tartja a legfontosabbnak, hátrébb sorolva olyan szempontokat, mint mondjuk az nyitvatartási idő vagy a tisztaság. A résztvevők 89 százaléka elégedett volt az ügyintézők szakszerűségével. A KTM továbbra is arra biztatja az ügyfeleket, hogy a visszajelzéseikkel segítsék a szolgáltatások fejlesztését.

Az első fél évben készült a felmérés

Az ügyfél-elégedettségi kérdőívet az ügyfelek a kormányablakokban kihelyezett QR-kódok segítségével, illetve itt érik el. A felmérés január 1. és június 30. közötti időszakra vonatkozik, és országosan 3430 ügyfél visszajelzése alapján készült.

Helyi hírekkormányablakügyintézésfelmérésSomogy Megyei Kormányhivatal