2024.09.17, Kedd
Csurgó fontos határidő közeleg
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Csurgó fontos határidő közeleg

Forrás: csurgo.hu

2024.09.08. 09:16

Szeptember 10-ig nyújthatják be a felsőoktatásban tanuló fiatalok a pályázatukat a Festetics Ösztöndíjra.

Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a felsőfokú tanulmányaikat végző csurgói hallgatók számára megalapította a „Festetics Ösztöndíjat” a nagy iskolai mecénás, gróf Festetics György emlékére - olvasható a település honlapján. A Képviselő-testület a „Festetics Ösztöndíj” működését az alábbiakban határozza meg.

A sikeres pályázat feltételei

Az ösztöndíj célja, a főiskolai és egyetemi tanulmányaikat folytató, tehetséges, kiemelkedő előmenetelű hallgatók munkájának elismerése. A pályázaton főiskolai, egyetemi tanulmányaikat folytató csurgói lakóhellyel rendelkező hallgatók vehetnek részt. További feltétel: kettő előző félévi tanulmányi átlageredménye minimum: 4,  valamely területen elért eredményes Tudományos Diákköri tevékenység és / vagy kiemelkedő publikációs, előadói, alkotói és sport tevékenység, külföldi egyetem ösztöndíja, Csurgó város hírnevét öregbítő tevékenység, szociális rászorultság. A fent szerepelt feltételek közül legalább kettőnek teljesülnie kell a pályázat benyújtásához​​​

Ketten nyerhetik el a támogatást

A pályázatokat Csurgó Város Polgármesterének kell benyújtani, a pályázatok döntésre való előkészítését az Oktatási, Kulturális és Turisztikai Bizottság végzi. A pályázatok elbírálásáról a Képviselő-testület dönt. Két hallgató részesülhet ösztöndíjban. Az ösztöndíj mértéke 100.000 Ft/fő. Az ösztöndíj egy évre szól. Az ösztöndíjat a város polgármestere az előzetes tervek alapján 2024. szeptemberében, ünnepélyes keretek között, emléklappal együtt adja át.
A pályázat benyújtásának határideje: 2024.szeptember 10. 12.00 óra

A pályázati adatlap beszerezhető a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalban, illetőleg letölthető a www.csurgo.hu honlapról.

Helyi hírekCsurgóFestetics Ösztöndíjtanulmányi ösztöndíjfelsőoktatás