2024.04.26, Péntek

Jubileumi találkozót szervez a Siófoki Férfi Dalkör

programturizmus.hu

2017.05.17. 18:18

2017. május 20-án Siófokon idén is megrendezik a Nemzetközi Balatoni Dalostalálkozót. Az elődök 1927-ben tartották az első találkozót, éppen 90 éve.

Hirdetés

A második világháborúig több alkalommal volt kórustalálkozó. Az ötvenes évektől vált igazán hagyománnyá. Két-három évente került megrendezésre. A meghívottak között mindig voltak balatoni, és az ország különböző tájairól kórusok. 1998-ban nemzetközivé bővült. A most rendezendő Dalostalálkozón hat kórus vesz részt. Belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak. 

 

Helyszín: Kálmán Imre Kulturális Központ

Időpont: 2017. május 20. 16 óra

A részt vevő kórusok

  •  Balaton VOX Kórus - Balatonboglár
  •  Comenius Kamarakórus, Székesfehérvár
  •  Rákóczi Ferenc Férfikar - Csóka (Szerbia)
  •  Siófoki Női Kar
  •  Zamárdi Nőikar
  •  Siófoki Férfi Dalkör

A Siófoki Férfi Dalkör

1876. június elején alapították eleik a Dalkört. Siófok legidősebb egyesülete, mely azóta is folyamatosan működik. Országosan ismert, és elismert kórus. E rendkívül hosszú működése alatt, megszámlálhatatlan, helyi,-országos,-és nemzetközi fellépése volt, melyekről jegyzőkönyvek is szólnak. Az elismerések, és díjak száma is jelzi, hogy ma is igen felkészültek és nagyon komoly munkát végeznek. Kaptak Aranykoszorús elismerést, Kiváló Kórus, Fesztiválkórus minősítést, több alkalommal is. Nemzetközi Kórusversenyen, Ezüst Diplomát. 2013-ban, Somogy megyei Príma Díjat.

 

Forrás: programturizmus.hu

KultúrasiófokSiófoki Férfi Dalkörkórustalálkozójubileum