2024.06.18, Kedd

Félszáznál is több program lesz a kaposvári Miénk a város fesztiválon

mti

2017.08.28. 14:59

2017. szeptember 1. és 3. között rekordszámú, több mint félszáz programmal várja a közönséget a Miénk a város fesztivál Kaposváron.

Jágerné Katona Zsuzsanna kiemelte: a nyolcadik alkalommal sorra kerülő esemény történetében még sohasem fordult elő, hogy ennyi színpadi és gyermekprogramot, helyi értékekkel kapcsolatos bemutatót, kiállítást kínálnának a közönségnek.

Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója hangsúlyozta: a Kossuth téren és a Vigasságok terén rendezett fesztivál alapgondolata a helyi értékek bemutatásának fontossága, így megismerhetők lesznek az ecsenyi sváb hagyományok, a buzsáki hímzés, a göllei téglavetés, megtekinthetők Orci, Várda, Szenna néptáncosainak előadásai.

Rendhagyó tárlatvezetések indulnak a 150 évvel ezelőtt Kaposváron született Vaszary János festőművész munkásságát a nevét viselő képtárban bemutató, s a fesztivál ideje alatt ingyenesen látogatható tárlaton, Takáts Gyula életművét pedig a Berzsenyi Társaság rendezvényei hozzák közelebb az érdeklődőkhöz szeptember 1-jén, a Kossuth-díjas költő emlékházában - tette hozzá.

Szalay Lilla a nagykoncertekről szólva elmondta, hogy fellép a Hollywood Rose, a Beatrice, a The Biebers, s ugyancsak Kaposvárra várják a KFT, a Lóci játszik és a Soulwave zenekart is.

A rendezvény ideje alatt vásárt tartanak kézműves portékákból, a vendégek ellátásáról borászatok és vendéglősök gondoskodnak - jegyezte meg.

A fesztivál felvezető programjaként augusztus 31-én emlékversenyt rendeznek a kaposvári ökölvívás mecénása, hátrányos helyzetű fiatalok sportolási lehetőségeit támogató, 2009-ben elhunyt id. Süllős Gyula tiszteletére.

Jágerné Katona Zsuzsanna emlékeztetett rá, hogy a Miénk a város nyárbúcsúztató fesztivált először 2010-ben, a somogyi megyeszékhely belvárosának felújítása alkalmából szervezték meg, azóta is minden évben több ezer kaposvárit és turistát vonz.

Rámutatott, a rendezvényen elsősorban kaposvári kötődésű művészek, formációk mutatkoznak be.

 

Forrás: mti

Kultúra2017Kaposvárfesztiválcsaládi programMiénk a város