2024.04.19, Péntek

Boros kincsvadászatra hív a Balaton

http://onlinebalaton.hu

2017.10.07. 12:06

Ingyen borkóstoló és izgalmas borkereső játék is várja azokat, akik idén október 15-ig ellátogatnak a Balatonra. Az akció a Nyitott Balaton elnevezésű kampány része.

Hirdetés

Több balatoni pincében is ingyen kóstolhatunk borokat, de aki nem járja ilyenkor a szőlőket, annak elég lehet, ha benéz egy szobor alá, ott is találhat olyan borkülönlegességeket érő vouchereket, amelyeket azért rejtettek el turisztikai szakemberek, hogy népszerűsítsék a balatoni borokat – tájékoztatta a Balatoni Turizmus Szövetség az onlinebalaton.hu-t.

A boros kincsvadászat a Balaton több pontján, Alsóörsön, Siófokon, Balatonföldváron, Sümegen és Balatongyörökön zajlik. Az értékes borvouchereket azért rejtették el egy-egy turisztikai látványosság közelében, hogy a kirándulóknak kedvet csináljanak ahhoz, hogy ezeket a kevésbé ismert, de figyelemre méltó nevezetességeket is felkeressék.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke a kezdeményezés kapcsán elmondta, hogy a pincészeteknek nemcsak bort kell készíteniük, hanem el is kell azt adniuk, meg kell ismertetniük a közönséggel. Ehhez kell a borturizmus. Másrészt az akció célja megmutatni, hogy a Balaton Régió nemcsak a nyári időszakban jelenthet vonzó úti célt a turistáknak. A boros programok, pincelátogatások, szüreti fesztiválok kiváló programlehetőséget nyújtanak mindenki számára.

A program további részletei ITT.

KultúrasiófokBalatonborkóstolóBalatonföldváralsóörssümegBalatongyörök