2024.06.24, Hétfő
Tavaszi tárlatmegnyitót tartottak a Fonyódi Múzeumban
Facebook - Fonyód média

Tavaszi tárlatmegnyitót tartottak a Fonyódi Múzeumban

fonyod.hu

2018.03.06. 15:44

2018-ban is a Fonyódi Múzeum ad otthont a Sirály Art – Képző és Iparművészeti Kör tavaszi tárlatának, a fonyódi alkotók tavaszköszöntő kiállításának.

Március 3-án, szombaton, a kiállításmegnyitó napján az idei tavasz még csak apró napsugarakban, a hóréteg cseppről-cseppre fogyatkozó olvadásában mutatkozott meg. A kikelet köszöntéig még egy pár napot várnunk kell, de a Fonyódi Múzeumban a tavaszcsalogató, tavaszköszöntő alkotások már felmelegítik a látogató szívét és lelkét.

A megnyitó alkalmából a múzeum épületébe belépve is érezhető lelket melengető hangulat fogadta a látogatókat, családtagokat, barátokat, meghívottakat. Az immár 14 tagot számláló Sirály Art alkotótársaság tavaszi tárlatmegnyitóján a Múzeum nevében köszöntötte a megjelenteket Horváth Helga, ünnepélyes köszöntővel, Fonyód hírnevének öregbítéséért járó köszönettel üdvözölte a vendégeket és az alkotótársaságot Hidvégi József polgármester.

Számos kiállítást megnyitott, megannyi alkotót és művet bemutatott már, a Sirály Art tárlatainak megnyitása szinte már egybefonódott a Mátyás Király Gimnázium igazgatójának nevével. Ez alkalommal is Bántó Zsuzsanna mutatta be az alkotókat és munkáikat, a látottakat képről képre haladva ruházta fel érzelmekkel, küldetéssel.

A képek, alkotások mind egyre csak a tavaszt, a romantikus fonyódi kikeletet csalogatják. A különböző technikákkal készült alkotások között láthatunk eredetileg kísérleti céllal készült remekműveket, gyakorlott mozdulatokkal megalkotott, vagy éppen új technikát, új anyagot alkalmazó, próbálkozó kezek nyomaitól romantikus hatású művet is. Megtekinthetők a múzeumban az alkotókör oszlopos tagjainak – Bánkuti László, Bellosevich Emese, Csáki Krisztina, Fejes Anikó, Hermann Utter, Horváth Gyula, Lebó Ágnes, Nagy Tamás, Simon Éva, Teveliné Rezsőfi Gyöngyi és Valent Éva – alkotásai.

A Sirály Art – Képző és Iparművészeti Kör alkotói megújulásához óriási lendületet adott, Kackstädterné Csáki Krisztina kezdeményezésére létrejött „Örömfestés” néven alkotó hobbyművészek társulása. A Sirályok közt új tagként kiállító Darabos Zsuzsanna, Magyar Valéria és Tavaszi Beáta is az „Örömfestés” révén kerültek közelebbi kapcsolatba az önkifejezés e formájával, lettek az alkotói munka szerelmesei, majd a Sirály Art újdonsült tagjai.

A remek hangulatú, baráti beszélgetéseknek, találkozásoknak teret biztosító kiállításmegnyitót még ünnepélyesebbé varázsolták a Fonyódi Alapfokú Művészeti Iskola tanárai: Takácsné Baja Erika, Szabó Mónika, Papp Kitti. A Sirály Art tavaszköszöntő kiállítása megtekinthető 2018. március 21-ig a Fonyódi Múzeumban.

KultúrakiállításFonyódFonyódi MúzeumKépző és Iparművészeti Körfonyódi alkotóktavaszköszöntőSirály Art alkotótársaság