2024.04.29, Hétfő
Mesék és táncok - Kaposváron lép fel a MÁV Szimfonikus Zenekar
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Mesék és táncok - Kaposváron lép fel a MÁV Szimfonikus Zenekar

MTI

2024.02.14. 09:44

Ravel és Brahms művei csendülnek fel a Csiky Gergely Színházban.

Hirdetés

Február 22-én Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban, majd másnap Budapesten, a Zeneakadémián ad koncertet Mesék, táncok címmel a MÁV Szimfonikus Zenekar Csaba Péter, a zenekar vendégkarmesterének vezényletével, és Abouzahra Amira hegedűművész közreműködésével. A MÁV Szimfonikus Zenekar februári koncertjein többek közt Brahms kevésbé ismert darabjaival, valamint Ravel művekkel is megismerkedhet a közönség - áll a zenekar közleményében. Johannes Brahms darabjai közül legtöbbször az 1., az 5. és a 6. magyar táncot játsszák a koncerttermekben, a MÁV Szimfonikus Zenekar februári hangversenyein azonban a kevésbé ismert No. 17 - 21-es műveket játsszák majd a zenészek.

A Virtuózok ifjú tehetségét is hallhatja a közönség

Az est második felében elhangzik Henryk Wieniawski I. hegedűversenye, amelynek szólistája Abouzahra Amira hegedűművész lesz. A fiatal, magyar-egyiptomi származású zeneművész 2017-ben a Virtuózok című tehetségkutató verseny korosztályos győztese lett.
A műsor további részében Maurice Ravel Lúdanyó meséi című táncjátékát hallhatja a közönség, amelyet négykezes zongoradarab formájában komponált a zeneszerző 1908-ban. A záró szám A keringő című darab lesz, amelyet 1919-ben a párizsi Orosz Balett vezetőjének, Gyagilevnek felkérésére szerzett Ravel.

KultúraKaposvárCsiky Gergely SzínházMÁV Szimfonikusokvirtuózokkoncert