2024.06.30, Vasárnap
Holnap kezdődik a Magyar Tavak Fesztiválja
Fotó: szekesfehervar.hu

Holnap kezdődik a Magyar Tavak Fesztiválja

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.06.27. 13:05

A Velencei, a Tisza-tó és a Balaton környékén is remek programokkal készülnek. A nyitány most pénteken a Velencei-tónál lesz.

A Velencei-tó partján kezdődik idén a Magyar Tavak Fesztiválja. Június 28-án, pénteken a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon gálakoncert lesz, majd június 29-én, szombaton 9 órakor indul a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. A Velencei-tó térségének legszebb pontjain a koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán négy állomást érintenek majd a résztvevők - adta hírül a szekesfehervar.hu.

Ha a zene lélekemelő élményét és a természetben való mozgás örömét ötvözzük, abból olyan szabad ég alatti „zeneterápia” születik, amely valódi felüdülést hoz testnek és léleknek.Nemesen egyszerű gondolat, mégis minden benne van, ami valódi gyógyírt jelent a passzív, ugyanakkor stresszes életmódra és a hangulatromboló, üldögélős bezártságra is, ami korunkban a legtöbbünket jellemez.

Egyszerű recepttel indult útjára Debreczeni Ildikó zseniális kezdeményezése „A Természet Operaháza” idén 11 éve a Tisza-tónál.

Olyannyira bevált az ötlet, hogy 2021-től a Velencei-tó, 2022-től pedig a Balaton térsége is csatlakozott. Így jöhet létre a Magyar Tavak Fesztiválja, amely a minőségi kultúra, a testmozgás és a természet szépségeinek összekapcsolásával mindent megvalósít, amiért élni érdemes és jó: egészség, művelődés és szépség. 2024-ben a Velencei-tó újra kitárja kapuit a Természet Operaháza előtt.

A rendezvénysorozat június 28-29-én várja a minőségi kultúra kedvelőit a Velencei-tónál.

Pénteken 20 órakor gálakoncerttel kezdődik a nagyszabású esemény. A Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon

KultúraSomogy megyeFejér megyeVelencei-tóBalaton Tisza-tóJász-Nagykun-Szolnok megyeMagyar Tavak Fesztiválja