2024.04.16, Kedd
Elkészült az új játszótér Kékestetőn
Forrás: Kékestető Nonprofit Kft.

Elkészült az új játszótér Kékestetőn

Kékestető Nonprofit Kft.

2020.03.13. 10:24

Kékestetőt évente több százezren keresik fel. A látogatói élmény fokozása érdekében a Kékestető Nonprofit Kft. felújította a Tető étterem mellett található hegyi játszóteret.

Hirdetés

Magyarország legmagasabb pontját, a minden évszakban közkedvelt 1014 méter magas Kékestetőt évente több százezer látogató keresi fel a Mátrában. A terület a jelentős turisztikai terhelés miatt megújításra szorul. A helyszínen több szolgáltatást is üzemeltető Kékestető Nonprofit Kft. legutóbb a hegyi játszóteret újította fel.

Magyarország legmagasabb pontjának fejlesztését a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nettó 25 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogatja.

A fejlesztés eredményeként egy modern eszközökkel felszerelt játszótér várja a kisgyermekes családokat a Tető étterem mellett. Az esést védő gumitéglák és új játékok az EU szabványoknak megfelelően biztonságos alapanyagokból készültek és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Az új hintákat, csúszdákat, és a többféle mászóka elemeket a kisebbek és a nagyobbak is gondtalanul használhatják 14 éves korig. A játszóteret a biztonsági előírásoknak megfelelően csak szülői felügyelettel lehet használatni. Kisgyermekes családoknak a klimatikus gyógyhely kiváló játéktér a kikapcsolódásra és az önfeledt boldog időtöltésre.

A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projektben a Kékestető Nonprofit Kft. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, a TOP-7.1.1-16-H-038-4 Szabadidős egészségfejlesztési infrastruktúra fejlesztése című pályázati felhívásra benyújtott, ’Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson’ című projektjével 25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt támogatási intenzitása 100%.

A Kékestető Nonprofit Kft.-nek jelen fejlesztéssel is elsődleges célja, hogy minél többen ismerjék meg Magyarország egyetlen magaslati klímájú gyógyhelyét, ahol a vendégek aktív időtöltésükkel hozzájárulnak saját egészségi állapotuk megőrzéséhez és javításához.

A projektről bővebb információt a www.kekesteto.hu oldalon olvashatnak.

Országos hírekKékestetőHE-DO Kft.játszótér