2024.03.19, Kedd
Ősszel is menjünk az erdőbe!
illusztráció - pixabay

Ősszel is menjünk az erdőbe!

MTI

2021.09.17. 11:06

Az erdők látogatottsága a járványhelyzetben országszerte 25-30 százalékkal növekedett.

Hirdetés

A kétmillió hektár magyar erdő egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít mindenki számára. Erdeink emellett csodálatos természetvédelmi értékeket rejtenek, hozzájárulnak a klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez és megújuló faanyagot biztosítanak a társadalom számára - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára pénteken feltöltött videóban.

A minisztérium tájékoztatása szerint a tárcavezető a koronavírus-járvány időszakát kiemelve az erdők egyre fontosabbá váló egészségvédelmi szerepére hívta fel a figyelmet.

Az erdők látogatottsága 2020-ig évente országosan mintegy 40 millió alkalmat jelentett, ami a járványhelyzetben országszerte 25-30 százalékkal növekedett.

Nagy István arra bíztatott mindenkit, hogy az őszi időszakban minél többen és minél gyakrabban keressék fel hazánk erdőit.

 

Több száz kilátó várja az érdeklődőket

A miniszter beszélt arról is, hogy az állami erdőgazdaságok az elmúlt évtizedben soha nem látott mértékben fejlesztették ökoturisztikai hálózatukat, összesen több mint 40 milliárd forintnyi értékben folynak beruházások. Az érdeklődőket több száz kilátó és felújított erdei szálláshely várja.

A tárcavezető arra is emlékeztetett, hogy

a legtöbb turistaút állami erdőterületen halad keresztül, csak a Pilisi Parkerdőben mintegy 1000 kilométer jelzett turistaút található.

Az Országos Kéktúra csaknem fele, több mint 550 kilométer szintén állami kezelésű erdőségeken fut keresztül.

 

Országos hírekturistaúterdőkirándulás