2024.04.27, Szombat
Egyre nagyobb szakmai erőt mutat fel a Duna Group Szabadegyetem - képes összefoglaló

Egyre nagyobb szakmai erőt mutat fel a Duna Group Szabadegyetem - képes összefoglaló

magyarepitok.hu

2023.08.17. 12:35

Idén még inkább megmutatkozott a Duna Group által képviselt minőség és szakmaiság, amit a hallgatók és az egyetemek visszajelzései egyaránt igazolnak.

Hirdetés

Az ország egyik unikális hallgatói programjában idén is sikerült megmutatni a hazai infrastruktúra- építés valódi erejét és kitörési pontjait a jövő mérnökeinek - olvasható a a Budapesti Műszaki Egyetem Kármán Tódor Kollégiumában immár negyedik alkalommal megrendezett Duna Group Szabadegyetem sajtóközleményében. 

A háromnapos rendezvény idén is több jelentős építőipari projektet érintett az ország területén: a programokon a vízépítőmérnök és építőmérnök hallgatókon túl ezúttal térinformatikai, geodéta és programozó hallgatók is részt vettek.


Három nap alatt három izgalmas helyszín

Kincses Péter főszervező a szabadegyetem zárása után számos pozitív hallgatói visszajelzésről számolt be: eszerint a legtöbben azt emelték ki, hogy szerencsés párosítás a szakma gyakorlati megközelítése és az ország építőmérnök hallgatóinak csapattá építése. Előbbi szempont érvényesülését az biztosította, hogy a hallgatók a jelenleg zajló legizgalmasabb építési beruházásokba tekinthettek bele. Ennek megfelelően pénteken az M44-esen az M6-os autópálya és a Szentkirály között épülő zárószakasz építésén a szintvezérelt munkagépek működését ismerhették meg a Duna Group szakembereinek segítségével.

Szintén tanulságos volt szombaton az M85-ösön, Sopron mellett épülő alagút bejárása: itt többek közt az alagútfejtés módszerét mutatták be nekik, valamint az InfraBIM alkalmazását a belső beépítés tervezésében, illetve az InfraBIM továbbfejlesztését az üzemeltetés szakaszára. A gyakorlati szakmai programokat vasárnap a dunaharaszti keverőtelep bejárása, illetve a Duna Group által végzett drónos munkák bemutatkozása zárta.


Az egyetemek fokozódó érdeklődése mutatja a program erejét

A főszervező összegzésében azt emelte ki, hogy a negyedik szabadegyetemen sikerült tovább erősíteniük az egyik legfőbb szempontot a rendezvényen.

„Idén még inkább megmutatkozott a Duna Group által képviselt minőség és szakmaiság, ami a hallgatók számára unikális programokban testesült meg. Külön köszönet illeti meg ezért a cégcsoport résztvevő szakembereit és tulajdonosát: úgy gondolom, ez egy egyedülálló szerepvállalás a hazai mérnök utánpótlásképzésben.”

Zárásként hangsúlyozta, idén már több egyetem is elfogadja egyes tárgyakban a Duna Group Szabadegyetemen való részvételről szóló hallgatói beszámolókat részteljesitésként. „Ez is bizonyítja a program szakmai erejét, illetve több egyetem is jelezte, hogy jövőre szívesen lenne a program házigazdája, ami azt jelenti, hogy jó úton haladunk.” Emlékeztetett, továbbra is az egyik legfontosabb céljuk, hogy jövőre szabadon választható tárgyként jelenhessen meg a szabadegyetemen történő részvétel az egyetemeken.

Galéria

Országos hírekszakemberképzésDuna Aszfalt Zrt.Duna Group Szabadegyetem