2024.04.27, Szombat

MÁV: sok megálló még nem akadálymentesített

www.hirtv.hu

2017.10.05. 17:03

A dél-balatoni vasútvonal teljes felújítása miatt év végéig pótlóbuszok közlekednek, melyek nem minden esetben tudják fogadni a kerekesszékeseket.

Hirdetés

 

A dél-balatoni vasútvonal felújítás alatt álló szakaszán pótlóbuszok járnak. A vonatok Balatonszemesig közlekednek. Balatonszárszón külön figyelmeztetik az utasokat arra, hogy nem mindenki tud közülük tovább utazni.

 

A MÁV személyszállító leányvállalatának vezérigazgatója azt mondta, hogy a kerekes székbe kényszerült mozgáskorlátozottak nem lennének biztonságban.

 

„Azt a fajta szállítási módot, amely az utazásuk során a teljes biztonságukat megfelelően szolgálja, azt sajnos nem tudjuk biztosítani. De milyen területi adottságok hozhatnak ki egy ilyen körülményt, mire gondoljunk? Hát alapvetően az, hogy az átszállással érintett területen kialakítható-e a teljes akadálymentes közlekedés oly módon, hogy annak a teljes útvonalán az utasnak a teljes biztonsága az szavatolható legyen” – fogalmazott Csépke András a MÁV-START Zrt. vezérigazgató.

 

A vezérigazgató hozzátette, hogy a felújítás során akadálymentessé teszik azokat a megállókat, amelyeket ma még nem lehet kereke székkel megközelíteni a Balaton déli partján.

 

Forrás: www.hirtv.hu

AktuálisBalatonMávpótlóbuszkerekesszék