2024.05.07, Kedd
Új gyártócsarnok alapkövét tették le Kaposváron
Fotók: Szita Károly /facebook

Új gyártócsarnok alapkövét tették le Kaposváron

MTI

2024.04.26. 08:05

Új gyártócsarnokot építtet a magas minőségű fogaskerekek és hajtóművek összeszerelésével foglalkozó Szabó Fogaskerékgyártó Kft. ez év őszére, a 2,5 milliárd forintos beruházás alapkövét letették Kaposváron.

Az ünnepi eseményen Szita Károly, Kaposvár polgármestere az eseményen azt mondta: a somogyi vármegyeszékhely célja, hogy Magyarország tíz legfejlettebb városa közé kerüljön. Miért ne sikerülne, ha Kaposvár a tíz évvel ezelőtti rekordmagas munkanélküliséggel ellentétben ma már közel van a teljes foglalkoztatottsághoz, beindult a város újraiparosítási programja, és a települést számos vállalkozás, köztük világcégek választják beruházásaik helyszínéül - tette hozzá.
Az alapító, Szabó Ferenc 1976-ban kezdte tevékenységét, a vállalkozás 1996-ban alakult kft.-vé, 2006-ban vásárolt gyártócsarnokot - idézte fel.

 

Kinőtte a cég a csarnokát

 Szabó Krisztián, a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. ügyvezetője arról szólt, hogy az új 5 ezer négyzetméteres, energetikailag is korszerű, napelemekkel felszerelt csarnok építésére azért van szükség, mert a cég a dinamikus fejlődésének köszönhetően "kinőtte" jelenlegi 3500 négyzetméteres csarnokát.
A társaság több száz féle fogaskereket gyárt, nagyméretű fogaskereket szállít szélenergia ipari vállalkozásoknak, de foglalkozik hőkezeléssel is, termékeit főként Európai Unióban értékesíti, legnagyobb piaca Németország.
Elsősorban a mezőgazdasági gépiparnak szállítanak, de lehetőséget látnak a gépjárműiparban is - jegyezte meg.

Új munkahelyek létesülhetnek a fejlesztéssel

Az ügyvezető elmondta, hogy jelenleg mintegy 50 alkalmazottjuk van, a létszámot a növekvő gyártási igényekkel arányban növelik, az új gyártócsarnok akár 100 ember foglalkoztatására is lehetőséget biztosít. A telephely duális képzőhelyként is működik, részt vesznek mérnökök képzésében is - jelezte.

Helyi hírekKaposvárSzabó Fogaskerékcsarnoképítés