2024.03.19, Kedd

Teljesen megújul a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor

MTI

2017.03.20. 10:06

A következő három évben 26 milliárd forintból lezajló felújítás érinti többek között a szálláshelyeket, a közösségi tereket és a kikötőt is, illetve új épületek építésével is együtt jár.

Hirdetés

A Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg, hogy a kormány 26 milliárd forintot költ az Erzsébet-táborok fejlesztésére 2019-ig. A határozat szerint még az idén egymilliárd forint jut a zánkai és a fonyódligeti táborra. Az összeg jövőre 8,55 milliárdra, 2019-ben pedig mintegy 16,5 milliárdra nőne. A támogatást a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, mint a táborhelyek tulajdonosa kaphatja.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, hogy a zánkai és a fonyódligeti táborban 21. századi körülményeket teremtenek. Közlése szerint mindkét helyen megújulnak a szálláshelyek, a közösségi terek, a konyha, az étkező, a parkok, Fonyódligeten új épületek is épülnek, lesz vizes játszótér, Zánkán felújítják a táborhoz tartozó kikötőt is.

Az államtitkár az M1 hétfő reggeli műsorában hozzátette: a felújítások és korszerűsítések eredményeként kétszer annyi gyerek üdülhet majd a két táborban. Az Erzsébet-táborok célja, hogy olyan gyerekek is eljussanak a Balatonhoz, akiknek erre nem lenne lehetőségük.

épületfelújításAktuálisBalatonoktatási beruházásZánkaFonyódliget