2024.04.19, Péntek

A külföldi hallgatók elégedettek a Kaposvári Egyetemmel

ke.hu

2017.04.11. 19:53

Az országos átlagnál jobbnak tartják a Kaposvári Egyetemet az itt tanuló külföldi hallgatók – ez derül ki a Tempus Közalapítvány által készített Hallgatói Véleményfelmérés 2016 tanulmányból. Így olyan egyetemeket sikerült maga mögé utasítania a Kaposvári Egyetemnek, mint a Budapesti Gazdasági Egyetem vagy a Pécsi Tudományegyetem.

Hirdetés

A Kaposvári Egyetem külföldi hallgatói az oktatást, az infrastruktúrát, a szolgáltatásokat valamint a segítőkészséget is rendkívül magas színvonalúnak, az országos átlag felettinek ítélik meg. 24 külföldi diák mondott véleményt, eszerint intézményünket és az oktatás színvonalát 5-ös skálán 3,81-re, az infrastruktúrát 3,78-ra, a segítségnyújtást 3,88-ra, míg az egyetem által nyújtott szolgáltatások 3,88-ra értékelték.

Magyarország és a magyar felsőoktatás a külföldi hallgatók szerint című tanulmányt 10 kvalitatív mélyinterjú és egy nagy mintás kvantitatív felmérés alkotja. A 72 különböző országból származó, 27 hazai felsőoktatási intézményben tanuló, 1566 külföldi hallgató válasza alapján kialakult imázs meglehetősen kedvező hazánkra nézve. Magyarországról és a magyarokról a legtöbbeknek a szépség, a kedvesség és a barátságosság jut eszébe, mint pozitív kifejezés. Ráadásul, mint kiderült nincs olyan negatív fogalom, amivel Magyarországot illetnék. A külföldieket elsősorban a magas színvonalú oktatás, a másik kultúra megismerésének vágya és a megfizethető árak vonzzák hazánkba. A nemzetközi hallgatók elégedettségét és véleményét felmérő tanulmány válaszadóinak nagy része Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal valamint Erasmus program keretében tanult nálunk.

 

Forrás: Kaposvári Egyetem

AktuálisKaposvári Egyetemkülföldi hallgatókvéleményfelmérés