2024.04.25, Csütörtök

Somogyi diákok ismerkedtek a munkaerőpiaccal

Somogy Megyei Kormányhivatal

2017.05.30. 14:04

Somogy megye szakképző iskoláiban tartottak tájékoztató előadást a napokban a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának munkatársai.

Hirdetés

A cél, hogy a végzős hallgatók megfelelő információkat szerezzenek a munkába állás feltételeiről, a biztonságos álláskeresésről és elhelyezkedésről, valamint a munkaügyi szervezet humánszolgáltatásairól. Felhívták továbbá a figyelmet az álláskeresés nehézségeire és veszélyeire, bízva abban, hogy a fiatalok az új információk birtokában nagyobb eséllyel igazodnak majd el az álláskeresés, az interjúkra való felkészülés útvesztőiben.

A programsorozatot idén a „Tiéd a pálya” elnevezéssel indították útjára, ennek keretében a munkaügyi szakemberek az elmúlt hetekben a Siófoki SZC Baross Gábor Szakgimnázium és Szakközépiskolában, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, hétfőn pedig a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában tartották meg munkaerő-piaci rendhagyó tanórájukat. A „road show” ugyan nyári szünetre vonul, ősszel viszont tovább folytatódik a program a somogyi középiskolákban.

 

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

AktuálisSomogy megyediákokmunkaerőpiacfoglalkoztatás