2024.03.29, Péntek

Ismét jó szezonra számít a Bahart

mti

2017.05.21. 18:36

Idén – a kiemelkedően jó tavalyi után, – a tervek szerint 5,2 százalék nő a tavalyi 2,64 milliárd forintos nettó árbevétel.

Hirdetés

Kollár József vezérigazgató, a 21 tóparti önkormányzat tulajdonában lévő társaság éves rendes közgyűlését követően egy nappal pénteken Siófokon sajtótájékoztatón elmondta, a zrt. saját forrásból közel 1,5 milliárd forint beruházást valósít meg két év alatt az üdülőrégióban.

A társaság adózás előtti eredménye tavaly 136,9 millió forint volt, az idei évre 137,8 millió forintot terveztek. A cégvezető hangsúlyozta, ennél is fontosabb mutató az üzemi eredmény az értékcsökkenés alakulásával, amely két éve 375,0 millió, tavaly 452,5 millió forint volt, és idén a tervek szerint 487,6 millió forint körül alakul. A befektetett eszközök értéke az elmúlt két évben mintegy egy milliárd forinttal nőtt.

Közölte: az elmúlt év sikereit jól mutatja, hogy a kompközlekedésben 14 éves rekord dőlt meg, több mint 1,1 millió utast, 337 000 járművet és 67 000 kerékpárt szállítottak a járatok Szántód és Tihany között. Ez 13 százalékos forgalom- és 11 százalékos bevétel növekedést eredményezett az ágazatban. A menetrendi, séta- és programhajókon hasonló volt a növekedés, 727 000 volt az utasok száma. A társaság 11 kikötőjében bérelhető vitorláshelyek kihasználtsága tavaly 93,7 százalékos volt.

Veigl Gábor, gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettes elmondta, kiemelt figyelmet fordítanak az utas- és üzembiztonság, valamint a szolgáltatási színvonal javítására. A hajóparkról egyebek mellett elmondta, hamarosan befejeződik a Kossuth komp felújítása. Jelentős összegeket fordítanak az informatikai háttér és a biztonságtechnika fejlesztésére, a telephelyi műszaki eszközpark megújítására, valamint egy mobil lágyiszap eltávolító berendezés fejlesztésére is.

Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgató az idei kínálatról és újdonságokról számolt be: például a Bahart kártya több típusának bevezetésével a listaárakhoz képest 20 százalékkal kedvezőbb díjakon vehető igénybe a társaság minden személyhajózási és komp szolgáltatása. Hozzátette, díjkiigazítással 33 útvonalon 100 forinttal, 15 útvonalon 200 forinttal nőtt a jegyek ára. Újabb programokkal bővül a gyerekeknek szóló Varázshajó szolgáltatás, és újra lesz a tavon operett-hajó. Továbbra is indulnak a borkóstolós hajók, bulihajók, kulturális programot kínáló élményhajók, valamint Minimax gyerekhajók. Idén először az utóidény első hetében is lesznek menetrend szerinti programhajók.

A sajtótájékoztatón partnerségi megállapodást írt alá az üdülőrégió két stratégiai cégének számító Bahart és a Balatoni Halgazdálkodási Zrt.

 

Forrás: mti

GazdaságközlekedésBalatonBAHARThajózási szezon