2024.02.21, Szerda

Négy ingyenes strand a Balaton déli partján

termalfurdo.hu

2017.07.03. 20:13

A Balaton partján továbbra is számos gyönyörű ingyenes strandot találunk, ahol kiépített, mosdóval és öltözővel ellátott fürdőhelyek várják a látogatókat. Hadd ajánljunk ezek közül néhányat a teljesség igénye nélkül!

Hirdetés

Egy kellemes strandolás a magyar tengerben? Bizony a balatoni hétvége egy két-háromgyerekes család pénztárcáját már egész rendesen megterheli, ha belépőjegyekkel, útiköltséggel, lángossal és fagyival számolunk. Jó hír azonban, hogy a belépőn spórolhatunk!

 

Zamárdi
A város 10 km-es partszakaszán több, ingyenesen használható, kisebb-nagyobb szabadstrand található. A leghosszabb közöttük a település központjának nyugati széle előtt húzódó Bácskai utcai szabadstrand, amelynek a szárazföldi részét a parti sétány és víz között húzódó, gondozott, füves, 20-30 méter széles sáv jelenti. A szép környezetben szinte már hab a tortán a gyönyörű Tihanyra néző panoráma, amelyik minden zamárdi strandnak fontos része. A sétányon csak gyalogosan és kerékpárral lehet közlekedni. A strand keleti végén, a vitorláskikötő szomszédságában vízibiciklit lehet kölcsönözni, több büfé, egy nagyobb WC-blokk is működik a strand középső részén. Itt található egy kisebb játszótér is a gyerekeknek.

 

Fonyód – Bélatelep
A Déli part Badacsonnyal szembeni fővárosában több lehetőség várja a belépődíj nélküli tavi fürdőzést keresőket. Ezek közül a Fonyód-Bélatelepi szabadstrand több egy igazi titkos csoda. A közvetlenül a vasúti átjáróból nyíló bejárata alapján el sem lehet képzelni, hogy az összesen közel egyhektáros területen mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő helyet. Az ingyenes strand több, egymástól nagyon különböző részből kapcsolódik össze. A bejárata a bélatelepi vasútállomásnál, közvetlenül a sínek Balaton felőli oldalánál van. Az itt található pénztárnál bérelhetünk magunknak öltöző kabint, és itt működik egy büfé, aminek a terasza szép kilátást nyújtva magasodik a víz fölé. Betonos, füves és homokos partszakaszok váltják egymást a kellemes, fás területen. A strandon a déli parthoz képest meglepően hamar mélyül a víz, a kilátás pedig a Badacsonyi heggyel és a fonyódi kikötővel egyszerűen pazar.

 

Balatonfenyves
Balatonfenyves legnagyobb szabadstrandja a település központi részén működik, a vasútállomástól a partra vezető utca végén jobbra és balra is elnyúlik. A teljes hossza kb. egy kilométer, a szélessége szakaszonként változik. A strandon ingyenesen lehet használni a játszótereket, öltözőket, WC-ket, valamint a zuhanyzókat. Több büfé és más üzlet is található itt, különböző szolgáltatásokkal, de sportszer és vízibicikli kölcsönzéssel is várják a látogatókat.

 

Balatonboglár, Platán strand
A város legnagyobb strandja évek óta ingyenesen várja a vendégeket a mintegy 9,5 hektár nagyságú, pázsittal borított területen. A strand bejáratához a 7-es úttól egy hangulatos platánsor át jutunk el. Közvetlenül a bejárat előtt egy díszburkolattal fedett kör alakú teret alakítottak ki. A tér közepén “zenekari pavilon” áll, körben és az egykori pénztárnak helyet adó épületben különböző büfék, boltok, cukrászdák és más vendéglátóhelyek vannak. A strandon több sportpálya található, röplabdázhatunk, kézilabdázhatunk, focizhatunk és tollasozhatunk, de van gumilapos kosárlabdapálya és 6 streetballpálya is. A gyermekeknek kialakított játszótéren biztosan sokáig elszórakozik majd a csemete.

 

Forrás: termalfurdo.hu

AktuálisSomogy megyeBalatonkedvezménystrand2017 nyár