2024.04.19, Péntek

Elkezdődött a kaposvári óvodák felújítása

mti

2017.08.03. 14:06

A megújult óvodák mintegy kétezer gyermeknek biztosítanak majd jobb körülményeket.

Hirdetés

Kaposvár 630 millió forintot költ óvodái korszerűsítésére egy éven belül, a kivitelezési munkálatok már megkezdődtek - mondta a város polgármestere a somogyi megyeszékhelyen csütörtökön.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) a felújítás alatt álló Rét utcai óvodánál tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy a város mind a 19 óvodáját érinti a modernizáció vagy az eszközbeszerzés, amely mintegy kétezer gyermeknek biztosít jobb körülményeket.

A politikus közölte, a beruházások a Kaposvár egykori polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett 171 milliárd forint költségvetésű, 2020-ig tartó fejlesztési program részeként valósulnak meg.

A kaposvári önkormányzat korábban, egy az akkor még tervezett óvodarekonstrukcióról szóló közleményében azt írta: a munkálatok keretében nyílászárókat cserélnek, külső mosdókat építenek, vizesblokkokat, tetőt újítanak fel és akadálymentesítenek is.

Hozzátették, a somogyi megyeszékhelyen az óvodák mellett bölcsődék is megújulnak, továbbá orvosi rendelőket is építenek, felújítanak, előbbire 111 millió forintot, utóbbira 561 millió forintot szánnak.

 

Forrás: mti

AktuálisönkormányzatKaposváróvodafelújítás